GESZTENYÉS GOFRI
A recepthez szükség van 1 db szilikonos gofriformára.
HOZZÁVALÓK 4 DB-HOZ:
200 g Graham liszt
1/2 tasak sütőpor
csipet só
2 db tojás
200 ml tej
2 evőkanál olvasztott vaj
180-200 g gesztenyemassza
ízlés szerint porcukor (vegyük figyelembe, a gesztenyemassza már tartalmazhat)
a dekorhoz:
tejszínhab + maradék gesztenyemassza vagy csokirezselék, lekvár...stb.
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük.
2. A tojást, a tejet és a vajat simára dolgozzuk.
3. Hozzáadjuk a lisztet, majd csomómentesre keverjük.
4. Végül belemorzsoljuk a gesztenyemasszát és azzal is elkeverjük.
5. A szilikonos gofriformát masszívabb tepsire tesszük, majd kikenjük valamilyen zsiradékkal és feltöltjük a tésztával.
6. Előmelegített sütőben 180 fokon - nem légkeveréssel - kb. 25 percig (/ tűpróbáig) sütjük.
Megvárjuk, míg kihűl, majd a sütiket kiemeljük a formából.
Tejszínhabbal vagy lekvárral tálaljuk.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB GOFRI:
CAFFÉ LATTE
S'MORE
MÉZESKALÁCSÍZŰ
Megjegyzések
Megjegyzés küldése