GESZTENYÉS GOFRI


A recepthez szükség van 1 db szilikonos gofriformára.



HOZZÁVALÓK 4 DB-HOZ:

200 g Graham liszt
1/2 tasak sütőpor 
csipet só
2 db tojás
200 ml tej
2 evőkanál olvasztott vaj
180-200 g gesztenyemassza
ízlés szerint porcukor (vegyük figyelembe, a gesztenyemassza már tartalmazhat)
a dekorhoz:

tejszínhab + maradék gesztenyemassza  vagy csokirezselék, lekvár...stb.


ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük.


2. A tojást, a tejet és a vajat simára dolgozzuk.


3. Hozzáadjuk a lisztet, majd csomómentesre keverjük.


4. Végül belemorzsoljuk a gesztenyemasszát és azzal is elkeverjük.


5. A szilikonos gofriformát masszívabb tepsire tesszük, majd kikenjük valamilyen zsiradékkal és feltöltjük a tésztával.


6. Előmelegített sütőben 180 fokon - nem légkeveréssel - kb. 25 percig (/ tűpróbáig) sütjük.

Megvárjuk, míg kihűl, majd a sütiket kiemeljük a formából.

Tejszínhabbal vagy lekvárral tálaljuk.

Jó étvágyat!


MÉG TÖBB GOFRI:

CAFFÉ LATTE




S'MORE



MÉZESKALÁCSÍZŰ






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések