CÉKLÁS-FETÁS BUKTA
HOZZÁVALÓK 6 DB-HOZ:
a tésztához:
400 g párolt cékla
350 g búzaliszt
3 evőkanál olvasztott zsiradék
125 ml tej
18 g élesztő
1 teáskanál cukor
só,bors,köménymag
a töltelékhez:
220 g feta vagy egyéb krémfehér sajt
(szükség esetén 1 evőkanál tejföl)
a kenéshez:
tej vagy 1 db tojás
ELKÉSZÍTÉS:
2. Beleöntjük egy tálba, hozzáadjuk a lisztet, a zsiradékot, a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt.
4. A közepében elosztunk kb. 1,5evőkanálnyi sajtot.
5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük tejjel vagy tojással és előmelegített sütőben 180 fokon - nem légkeveréssel - kb. 25-30 percig süjük.
Langyosan, vagy hidegen fogysztjuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése