CÉKLÁS-FETÁS BUKTA




HOZZÁVALÓK 6 DB-HOZ:

a tésztához:

400 g párolt cékla
350 g búzaliszt
3 evőkanál olvasztott zsiradék
125 ml tej
18  g élesztő
1 teáskanál cukor
só,bors,köménymag

a töltelékhez:

220 g feta vagy egyéb krémfehér sajt
(szükség esetén 1 evőkanál tejföl)

a kenéshez:

tej vagy 1 db tojás

ELKÉSZÍTÉS:

1. A céklát megpucoljuk, apróra ledaráljuk, majd a fűszerekkel és kevés vízzel puhára pároljuk.

2. Beleöntjük egy tálba, hozzáadjuk a lisztet, a zsiradékot, a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt.

Az egészet összgyúrjuk, langyos helyen kb. 45 percet kelesztjük.

3. A tésztát 6 részre osztjuk.

Egyenként kinyújtjuk kb. 4 mm vékonyra.

4. A közepében elosztunk kb. 1,5evőkanálnyi sajtot. 
Két oldalát behajtjuk és alulról feltekerjük.


5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük tejjel vagy tojással és előmelegített sütőben 180 fokon - nem légkeveréssel - kb. 25-30 percig süjük.


Langyosan, vagy hidegen fogysztjuk.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések