HÚSTEKERCS SNACK KOLBÁSSZAL




HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ (KB. 10 SZELET):

300 g darált hús
1 db tojás
4-5 evőkanál zsemlemorzsa / darált zabpehely
só, bors, petrezselyem
egyéb fűszerek ízlés szerint

6 szál = kb. 150 g snack kolbász

nyújtáshoz zsemlemorzsa


ELKÉSZÍTÉS:

1. A húst, a tojással, a fűszerekkel és annyi zsemlemorzsával összekeverjük, hogy formázható állagot kapjunk.


2. Zsemlemorzsával szórt felületen kinyújtjuk kb. 4-5 mm vékonyra.


3. Az alsó felétel kb. 1 cm-re ráhelyezünk 1,5-2 szál snack kolbászt. (Amennyi ráfér hosszában.)


4. Ráhajtjuk a húst. A szélét jól lenyomkodjuk, kicsit a kolbászra is rátapaszthatjuk.


5. A felhajtott rész mellé újabb 2 szál kolbászt teszünk. Felhajtjuk, lenyomkodjuk...


6. Még egyszer megismételjük, míg elkészül a tekercs.

Sütőpapírral bélelet tepsibe tesszük. Mivel ez hosszú, de nem széles, a sütőpapír alsó és felső részét hajtsuk be, hogy a légkeverés ne fújja fel!


7. Előmelegített sütőben 180 fokon - légkeveréssel - max. 25 percig sütjük. 

Nem vastag, hamar átsül, ha túlsütjük, kiszárad!



8. Mielőtt felszeletelnénk várunk 6-8 percet.


Főzelékkel, krumplipürével vagy rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések