HÚSTEKERCS SNACK KOLBÁSSZAL
HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ (KB. 10 SZELET):
300 g darált hús
1 db tojás
4-5 evőkanál zsemlemorzsa / darált zabpehely
só, bors, petrezselyem
egyéb fűszerek ízlés szerint
6 szál = kb. 150 g snack kolbász
nyújtáshoz zsemlemorzsa
ELKÉSZÍTÉS:
1. A húst, a tojással, a fűszerekkel és annyi zsemlemorzsával összekeverjük, hogy formázható állagot kapjunk.
2. Zsemlemorzsával szórt felületen kinyújtjuk kb. 4-5 mm vékonyra.
3. Az alsó felétel kb. 1 cm-re ráhelyezünk 1,5-2 szál snack kolbászt. (Amennyi ráfér hosszában.)
4. Ráhajtjuk a húst. A szélét jól lenyomkodjuk, kicsit a kolbászra is rátapaszthatjuk.
5. A felhajtott rész mellé újabb 2 szál kolbászt teszünk. Felhajtjuk, lenyomkodjuk...
6. Még egyszer megismételjük, míg elkészül a tekercs.
Sütőpapírral bélelet tepsibe tesszük. Mivel ez hosszú, de nem széles, a sütőpapír alsó és felső részét hajtsuk be, hogy a légkeverés ne fújja fel!
7. Előmelegített sütőben 180 fokon - légkeveréssel - max. 25 percig sütjük.
Nem vastag, hamar átsül, ha túlsütjük, kiszárad!
8. Mielőtt felszeletelnénk várunk 6-8 percet.
Főzelékkel, krumplipürével vagy rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése