PAGODAKARFIOL-LEVES




HOZZÁVALÓK 2-3 SZEMÉLYRE:

1/2 fej pagodakarfiol
1 nagyobb sárgarépa
2 szál új/zöld/csemegehagyma
1 evőkanál olaj
bármilyen kínai fűszerkeverék
nálam ez (krémes állagú)




a levesbetéthez:

instant levestészta kínai levesből 




ELKÉSZÍTÉS:

1. A karfiolt darabokra szedjük és alaposan megmossuk.


2. A hagymát felkarikázzuk, a sárgarépát nagy lyukon lereszeljük.

 3. Kevés olajon 2-3 percig pirítjuk a hagymát és a sárgarépát, majd hozzádjuk a fűszert.



4. Beletesszük a karfiolt, majd felöntjük kb. 1,5 l vízzel.

Főzzük, míg a karfiol megpuhul.


5. Tálaláskor a tányérba morzsoljuk a tésztát, felöntjük a forró lével és várunk, míg megpuhul, majd szedünk a sűrűjéből is.



Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések