FORRALT BORKRÉMES GESZTENYETEKERCS




HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ:

a tésztához:

250 g gesztenyemassza
60 g darált háztartási keksz
1,5 evőkanál méz
2-3 evőkanál tej

a krémhez:

1 üveg édes vagy félédes vörösbor
1 db narancs héja és leve
1 db citrom héja és karikái
forralt bor fűszerkeverék vagy ízlés szerinti fűszerek
ízlés szerint cukor
40 g étkezési keményítő



ELKÉSZÍTÉS: 

1. A vörösbort egy lábasba öntjük, belereszeljük a jó alaposan megmosott narancs és citrom héját.
Beleöntjük a narancs kifacsart levét. Beletesszük a fűszereket, a cukrot  és a citromkarikákat.
Felforraljuk, majd hagyjuk 2-3 órát állnyi, hogy a fűszerek jól átjárják.


2. Leszűrjük a bort, 500 ml-ben (többit megisszuk 😀), hidegen, elkeverjük a keményítőt.
Feltesszük a tűzre és közepes hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett, besűrítjük.
Kihűtjük.



3. Elkészítjük a tésztát.
A  gesztenyemasszát villával összetörjük, hozzáadjuk a többi alapanyagot.
A tejet a végén, apránkét adagoljuk. Sem túl száraz, sem túl ragacsos állag nem jó!


4. Sütőpapírral fedett, kekszmorzsával szórt felületenk kinyújtjuk kb. 5 mm vékonyra.


5. Rákenjük a krém 2/3-át. (Felhasználás előtt keverjük át robotgéppel!)


6.  A sütőpapír segítségével alulról feltekerjük.

Ne ijedjünk meg, ha törne a tészta. (Elősre nem biztos, hogy sikerül eltalálni a tökéletes állagot!)
A maradék krémmel befedjük a réseket és a hűtőben majd összeáll!


7. Tetejét megszórjuk kekszmorzsával, a tekercset bebugyolájuk a sütőpapírba és a hűtőbe tesszük 3-4 órára, vagy akár egész éjszakára.

Felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések