FORRALT BORKRÉMES GESZTENYETEKERCS
HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ:
a tésztához:
250 g gesztenyemassza
60 g darált háztartási keksz
1,5 evőkanál méz
2-3 evőkanál tej
a krémhez:
1 üveg édes vagy félédes vörösbor
1 db narancs héja és leve
1 db citrom héja és karikái
forralt bor fűszerkeverék vagy ízlés szerinti fűszerek
ízlés szerint cukor
40 g étkezési keményítő
ELKÉSZÍTÉS:
1. A vörösbort egy lábasba öntjük, belereszeljük a jó alaposan megmosott narancs és citrom héját.
Beleöntjük a narancs kifacsart levét. Beletesszük a fűszereket, a cukrot és a citromkarikákat.
Felforraljuk, majd hagyjuk 2-3 órát állnyi, hogy a fűszerek jól átjárják.
2. Leszűrjük a bort, 500 ml-ben (többit megisszuk 😀), hidegen, elkeverjük a keményítőt.
Feltesszük a tűzre és közepes hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett, besűrítjük.
Kihűtjük.
3. Elkészítjük a tésztát.
A gesztenyemasszát villával összetörjük, hozzáadjuk a többi alapanyagot.
A tejet a végén, apránkét adagoljuk. Sem túl száraz, sem túl ragacsos állag nem jó!
4. Sütőpapírral fedett, kekszmorzsával szórt felületenk kinyújtjuk kb. 5 mm vékonyra.
5. Rákenjük a krém 2/3-át. (Felhasználás előtt keverjük át robotgéppel!)
6. A sütőpapír segítségével alulról feltekerjük.
Ne ijedjünk meg, ha törne a tészta. (Elősre nem biztos, hogy sikerül eltalálni a tökéletes állagot!)
A maradék krémmel befedjük a réseket és a hűtőben majd összeáll!
7. Tetejét megszórjuk kekszmorzsával, a tekercset bebugyolájuk a sütőpapírba és a hűtőbe tesszük 3-4 órára, vagy akár egész éjszakára.
Felszeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése