ÖRDÖG-GOMBÓCOK
Paradicsomos krumpligombóc Pokol szalámis raguval és piros tejföllel.
ELKÉSZÍTÉS:
1. A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, krumplinyomóval vagy villával összetörjük.
Hozzáadjuk a tojást, a paradicsomot, a paprikát és a sót, kevés lisztet.
Összegyúrjuk, majd annyi lisztet adunk még hozzá, amennyitől a tészta formázható lesz.
Kis golyókat készítünk belőle.
2. A raguhoz a szalámit arpó kockára vágjuk, a vöröshagymát ledaráljuk és kevés olajon enyhén megpirítjuk őket.
3. A gombócokat enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük.
4. A tejfölt összekeverjük a ketcuppel.
Tálaláskor alulra tesszük a gombócokat, rá a 2 evőkanál tejfölt, a tetejére pedig a ragut.
Jó étvágyat!
HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:
a krumligombóchoz:
3-4 db közepes krumpli (lehetőleg fehér belsejű)
1 db tojás
1 kis (=70 g) dobozos sűrített paradicsom
1 teáskanál őrölt pirospaprika
só
kb. 20-30 dkg búzaliszt
a raguhoz:
120 g Pokol szalámi
1 kisebb fej vöröshagyma
1/2 evőkanál olaj
a tejfölhöz:
1 evőkanál tejföl
2 evőkanál ketchup
ELKÉSZÍTÉS:
1. A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, krumplinyomóval vagy villával összetörjük.
Hozzáadjuk a tojást, a paradicsomot, a paprikát és a sót, kevés lisztet.
Összegyúrjuk, majd annyi lisztet adunk még hozzá, amennyitől a tészta formázható lesz.
Kis golyókat készítünk belőle.
2. A raguhoz a szalámit arpó kockára vágjuk, a vöröshagymát ledaráljuk és kevés olajon enyhén megpirítjuk őket.
3. A gombócokat enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük.
4. A tejfölt összekeverjük a ketcuppel.
Tálaláskor alulra tesszük a gombócokat, rá a 2 evőkanál tejfölt, a tetejére pedig a ragut.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése