ÖRDÖG-GOMBÓCOK

Paradicsomos krumpligombóc Pokol szalámis raguval és piros tejföllel.




HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:

a krumligombóchoz:

3-4 db közepes krumpli (lehetőleg fehér belsejű)
1 db tojás
1 kis (=70 g) dobozos sűrített paradicsom
1 teáskanál őrölt pirospaprika
kb. 20-30 dkg búzaliszt

a raguhoz:

120 g Pokol szalámi
1 kisebb fej vöröshagyma
1/2 evőkanál olaj

a tejfölhöz:

1 evőkanál tejföl
2 evőkanál ketchup


ELKÉSZÍTÉS:

1. A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, krumplinyomóval vagy villával összetörjük.
Hozzáadjuk a tojást, a paradicsomot, a paprikát és a sót, kevés lisztet.
Összegyúrjuk, majd annyi lisztet adunk még hozzá, amennyitől a tészta formázható lesz.

Kis golyókat készítünk belőle.


2. A raguhoz a szalámit arpó kockára vágjuk, a vöröshagymát ledaráljuk és kevés olajon enyhén megpirítjuk őket.



3. A gombócokat enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük.


4. A tejfölt összekeverjük a ketcuppel.


Tálaláskor alulra tesszük a gombócokat, rá a 2 evőkanál tejfölt, a tetejére pedig a ragut.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések