MADÁRTEJES KALÁCSPUDING FÁNKFORMÁBAN SÜTVE

A recepte elkészítéséhez szükség van 1 szilikonos fánkformára.




HOZZÁVALÓK 6 DB-HOZ:

200 g kockára vágott kalács


1 db tojás
kb. 150 ml dobozos madártej

a dekorhoz:

olvasztott fehér és/ vagy étcsokoládé



ELKÉSZÍTÉS:

1. A kockázott kalácsot egy tálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, és kb. 100 ml madártejet.
Összekeverjük, majd még annyi madártejet adunk hozzá, hogy lágy, de nem elázott  állagot kapjunk.

2. A szilikonos formát masszívabb sütőlemezre helyezzük. 
Az egységeit kivajazzuk, majd feltöltjük a masszával.


3. Előmelegített sütőben 170 fokon - nem légkeveréssel - kb. 20 percig sütjük.


4. Megvárjuk, míg langyosra hűl, majd óvatosan kiemeljük a sütiket a formából.


5. Olvasztott ét vagy fehércsokival dekoráljuk.

2-3 órára hűtőbe tesszük.

Jó étvágyat!



MÉG TÖBB MADÁRTEJES RECEPT:




ÁFONYÁS MADÁRTEJMUFFIN

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések