MADÁRTEJES KALÁCSPUDING FÁNKFORMÁBAN SÜTVE
A recepte elkészítéséhez szükség van 1 szilikonos fánkformára.
HOZZÁVALÓK 6 DB-HOZ:
200 g kockára vágott kalács
1 db tojás
kb. 150 ml dobozos madártej
a dekorhoz:
olvasztott fehér és/ vagy étcsokoládé
ELKÉSZÍTÉS:
1. A kockázott kalácsot egy tálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, és kb. 100 ml madártejet.
Összekeverjük, majd még annyi madártejet adunk hozzá, hogy lágy, de nem elázott állagot kapjunk.
2. A szilikonos formát masszívabb sütőlemezre helyezzük.
Az egységeit kivajazzuk, majd feltöltjük a masszával.
3. Előmelegített sütőben 170 fokon - nem légkeveréssel - kb. 20 percig sütjük.
4. Megvárjuk, míg langyosra hűl, majd óvatosan kiemeljük a sütiket a formából.
5. Olvasztott ét vagy fehércsokival dekoráljuk.
2-3 órára hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése