DIÓHABOS-MADÁRTEJES KALÁCS
HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:
4 szelet kalács (kb. 200 g)
200 ml dobozos madártej (pl.Mizo, Meggle)
2 db tojás
50 g darált dió
ízlés szerint porcukor
ELKÉSZÍTÉS:
1. A kalácsot felszeleteljük.
2. A madártejet egy tálba öntjük és beletesszük a 2 db tojássárgát.
3. Elkeverjük, majd jó alaposan megmártjuk benne a kalácsszeleteket.
(Enyhén nyomkodjuk is bele őket.)
4. A szeleteket vajjal kikent tepsibe tesszük.
5. Ledaráljuk a diót.
6. A tojásfehérjéket ízlés szerinti mennyiségű porcukorral kemény habbá verjük.
7. Kanállal beleforgatjuk a darált diót, majd elosztjuk a kalácsok tetején.
8. Előmelegített sütőben 170 fokon - nem légkeveréssel - kb. 15-20 percig sütjük, míg enyhén megbarnul a teteje.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB MADÁRTEJ:
MADÁRTEJES KALÁCSPUDING FÁNKFORMÁBAN
MADÁRTEJES-DIÓS GUBA
MADÁRTEJES AMERIKAI PALACSINTA
FEHÉRCSOKIS-MADÁRTEJES ZABKÁSA
Megjegyzések
Megjegyzés küldése