DIÓHABOS-MADÁRTEJES KALÁCS




HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:

4 szelet kalács (kb. 200 g)
200 ml dobozos madártej (pl.Mizo, Meggle)

 
2 db tojás
50 g darált dió
ízlés szerint porcukor


ELKÉSZÍTÉS:

1. A kalácsot felszeleteljük.


2. A madártejet egy tálba öntjük és beletesszük a 2 db tojássárgát.


3. Elkeverjük, majd jó alaposan megmártjuk benne a kalácsszeleteket.
(Enyhén nyomkodjuk is bele őket.)


4. A szeleteket vajjal kikent tepsibe tesszük.


5. Ledaráljuk a diót.


6. A tojásfehérjéket ízlés szerinti mennyiségű porcukorral kemény habbá verjük.


7. Kanállal beleforgatjuk a darált diót, majd elosztjuk a kalácsok tetején.



8. Előmelegített sütőben 170 fokon - nem légkeveréssel - kb. 15-20 percig sütjük, míg enyhén megbarnul a teteje.

Jó étvágyat!


MÉG TÖBB MADÁRTEJ:

 MADÁRTEJES KALÁCSPUDING FÁNKFORMÁBAN

 

 MADÁRTEJES-DIÓS GUBA

 

MADÁRTEJES AMERIKAI PALACSINTA




FEHÉRCSOKIS-MADÁRTEJES ZABKÁSA

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések