CÉRNAGOMBOLYAGOK (SAJTOS-CHILIS TÉSZTAFALATOK)


Ezt találtam ki a megmaradt főtt cérnametéltre. Ebédre levesbetét, uzsira snack.



HOZZÁVALÓK 7 DB-HOZ:

350 g főtt cérnametélt (szárazon kb. 125 g)
60 g reszelt sajt
100 g krémfehér sajt
1 teáskanál Erős Pista
2 db tojás
kb. 60 g zsemlemorzsa

olaj a sütéshez

ELKÉSZÍTÉS:

1. A kifőtt, langyos cérnametéltet összekeverjük a kétféle sajttal.



2. A masszából gombócokat formázunk és megforgatjuk zsemlemorzsában.



Folytatjuk a műveletet, míg elfogy.

3. A zsemlemorzsás gombócokat Erős Pistával ízesített tojásban megmártjuk, majd ismét zsemlemorszába forgatjuk.



4. Bő, forró olajban kisütjük a "cérnagombolyagokat".


Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések