CÉRNAGOMBOLYAGOK (SAJTOS-CHILIS TÉSZTAFALATOK)
Ezt találtam ki a megmaradt főtt cérnametéltre. Ebédre levesbetét, uzsira snack.
HOZZÁVALÓK 7 DB-HOZ:
350 g főtt cérnametélt (szárazon kb. 125 g)
60 g reszelt sajt
100 g krémfehér sajt
1 teáskanál Erős Pista
2 db tojás
kb. 60 g zsemlemorzsa
só
olaj a sütéshez
ELKÉSZÍTÉS:
1. A kifőtt, langyos cérnametéltet összekeverjük a kétféle sajttal.
2. A masszából gombócokat formázunk és megforgatjuk zsemlemorzsában.
Folytatjuk a műveletet, míg elfogy.
3. A zsemlemorzsás gombócokat Erős Pistával ízesített tojásban megmártjuk, majd ismét zsemlemorszába forgatjuk.
4. Bő, forró olajban kisütjük a "cérnagombolyagokat".
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése