A KERTÉSZLÁNY PZZÁJA





HOZZÁVALÓK 2 DB-HOZ:

a tésztához:

300 g liszt
70 g sűrített paradicsom
18 g friss élesztő
125 ml tej vagy víz
1 teáskanál cukor
1 evőkanál pizza fűszerkeverék

a feltéthez:

200-200 g párolt vegyes, kerti zöldség
2-2 szelet sonka
100-100 g mozzarella
3-3 evőkanál paszírozott paradicsom
1 evőkanál bazsalikom
csipet só



ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet elkeverjük a sóval és a fűszerkeverékkel, majd hozzáöntjük a sűrített paradicsomot és a langyos, cukros folyadékban felfuttatott élesztőt. A tésztát jól kidolgozzuk.

Meleg helyen 45 percig kelesztjük.


2. A zöldséget megpároljuk.


3. A tésztát kétfelé osztjuk és lisztezett felületen kinyújtjuk.


Előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - 7-10 percig sütjük, majd a félkész tésztát kivesszük és megkenjük a bazsalikommal elkevert paradicsomszósszal.


4. Felületére kockázott sonkát szórunk, majd rákanalazunk kb. 4-5 evőkanál párolt zöldséget.



Tetejére 100 g mozzarellát reszelünk.


5. Visszatoljuk a sütőbe majd újabb 7-10 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések