ÖRDÖG-PÖRKÖLT


Pörkölt piros és fekete nokedlivel.



HOZZÁVALÓK 2-3 SZEMÉLYRE:

a pörkölthöz:

500 g bármilyen kockázott hús (csirke,sertés,marha...stb.)
1 db piros színű paprika apróra kockázva
1 db paradicsom kockázva
1 db vöröshagyma
1 teáskanál Erős Pista
1 teáskanál őrörlt pirospaprika
1 evőkanál olaj
só, bors

a fekete nokedlihez:

1 db tojás
4 g tintahal tinta (=1 tasak)



150 ml víz
kb. 200 g teljes kiőrlésű búzaliszt



a piros nokedlihez:

1 db tojás
1 kis doboz (=70 g) sűrített paradicsom
1 teáskanál őrölt pirospaprika
150 ml víz
kb. 200 g liszt



ELKÉSZÍTÉS:

1.  A pörkölt elkészítése.

A hagymát és a kockára vágott húst kevés olajon megpirítjuk.
Fűszerezzük, beletesszük a kockára vágott paprikát és paradicsomot, majd annyi vizzel, ami épphogy ellepi, felöntjük.
Fedő alatt puhára pároljuk.





2. A fekete nokedli.

A tojást elkeverjük a tintával.



Felöntjük vízzel és annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrű állagú tésztát kapjunk.



Forró, lobogó vízben, nokedliszaggató használatával, kifőzzük.



3.  Piros nokedli.

A tojást elkeverjük a pirospaprikával, sóval és a paradicsompürével.



Felöntjük vízzel, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrű, de krémes állaga legyen.


Nokedliszaggató segítségével sós, lobogó vízben kifőzzük.



4. Tálaláskor mindkettő nokedliből,vagy csak pirosból vagy csak feketéből szedünk a tányérba és rámerjük a pörköltet.

Jó étvágyat!


MÉG TÖBB ÖRDÖGI ÉTEL:

BOLOGNAI SPAGETTI



VAKARCS



ÖRDÖG-LECSÓ



ÖRDÖG-GOMBÓC LEVES



BABLEVES



ÖRDÖGGERINC



ÖRDÖGSZEM

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések