ÖRDÖG-PÖRKÖLT
Pörkölt piros és fekete nokedlivel.
HOZZÁVALÓK 2-3 SZEMÉLYRE:
a pörkölthöz:
500 g bármilyen kockázott hús (csirke,sertés,marha...stb.)
1 db piros színű paprika apróra kockázva
1 db paradicsom kockázva
1 db vöröshagyma
1 teáskanál Erős Pista
1 teáskanál őrörlt pirospaprika
1 evőkanál olaj
só, bors
a fekete nokedlihez:
1 db tojás
4 g tintahal tinta (=1 tasak)
150 ml víz
kb. 200 g teljes kiőrlésű búzaliszt
só
a piros nokedlihez:
1 db tojás
1 kis doboz (=70 g) sűrített paradicsom
1 teáskanál őrölt pirospaprika
150 ml víz
kb. 200 g liszt
só
ELKÉSZÍTÉS:
1. A pörkölt elkészítése.
A hagymát és a kockára vágott húst kevés olajon megpirítjuk.
Fűszerezzük, beletesszük a kockára vágott paprikát és paradicsomot, majd annyi vizzel, ami épphogy ellepi, felöntjük.
Fedő alatt puhára pároljuk.
A tojást elkeverjük a tintával.
Felöntjük vízzel és annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrű állagú tésztát kapjunk.
Forró, lobogó vízben, nokedliszaggató használatával, kifőzzük.
3. Piros nokedli.
A tojást elkeverjük a pirospaprikával, sóval és a paradicsompürével.
Felöntjük vízzel, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrű, de krémes állaga legyen.
Nokedliszaggató segítségével sós, lobogó vízben kifőzzük.
4. Tálaláskor mindkettő nokedliből,vagy csak pirosból vagy csak feketéből szedünk a tányérba és rámerjük a pörköltet.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB ÖRDÖGI ÉTEL:
BOLOGNAI SPAGETTI
VAKARCS
ÖRDÖG-LECSÓ
ÖRDÖG-GOMBÓC LEVES
BABLEVES
ÖRDÖGGERINC
ÖRDÖGSZEM
Megjegyzések
Megjegyzés küldése