TEPERTŐS MALACKÁK (SÓS RÁGCSA)
A recept elkészítéséhez szükség van 1 db min. 5 cm-es malac kiszúróra.
HOZZÁVALÓK 25 DB-HOZ:
300 g búzaliszt
100 g tepertő
50 g sertészsír
3-4 evőkanál tejföl
70 g (= 1 kis doboz) sűrített paradicsom
só, bors
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tepertőt apróra vágjuk, vagy ledaráljuk és a többi hozzávalóval együtt egy tálban összegyúrjuk.
A tejfölt apránként adjuk hozzá, annyit, hogy a tészta összeálljon!
2. Lisztezett felületen kinyújtjuk kb. olyan vastagra a tésztát, amilyen magas a forma oldala.
3. Kiszurkáljuk.
4. A malackákat sütőpapírral bélelet tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 180 fokon, légkeveréssel, kb. 15 percig sütjük.
Akkor jó, ha a teteje kezd kicsit barnulni.
Aki szépen csillogó sütiket szeretne, kenje le tojással, mielőtt megsütné.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése