TEPERTŐS MALACKÁK (SÓS RÁGCSA)



A recept elkészítéséhez szükség van 1 db min. 5 cm-es malac kiszúróra.


HOZZÁVALÓK 25 DB-HOZ:

300 g búzaliszt
100 g tepertő
50 g sertészsír
3-4 evőkanál tejföl
70 g (= 1 kis doboz) sűrített paradicsom
só, bors


ELKÉSZÍTÉS:

1. A tepertőt apróra vágjuk, vagy ledaráljuk és a többi hozzávalóval együtt egy tálban összegyúrjuk.

A tejfölt apránként adjuk hozzá, annyit, hogy a tészta összeálljon!



2. Lisztezett felületen kinyújtjuk kb. olyan vastagra a tésztát, amilyen magas a forma oldala.



3. Kiszurkáljuk.


4. A malackákat sütőpapírral bélelet tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 180 fokon, légkeveréssel, kb. 15 percig sütjük.


Akkor jó, ha a teteje kezd kicsit barnulni.

Aki szépen csillogó sütiket szeretne, kenje le tojással, mielőtt megsütné.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések