MANDARINOS SAJTTORTAÍZŰ PUDING





HOZZÁVALÓK 3 ADAGHOZ:

250 ml mandarinlé (=6-7 db friss mandarin)
0,5 dl hideg víz
250 ml tej
1 púpozott evőkanál tejszínes krémsajt / Mascarpone
40 g natúr étkezési keményítő / tejszínes vagy vaníliás pudingpor
1 tasak vaníliás cukor vagy 1 kk vaníliakivonat (ha a pudingpor vaníliás, nem kell)

poharanként 2-3 db édes, omlós keksz

dekorhoz: tejszínhab, mandaringerezdek


ELKÉSZÍTÉS:

1.  A mandarinokat megpucoljuk, leturmixoljuk 0,5 dl vízzel együtt, leszűrjük.

Vigyázzunk, mag ne kerüljön bele, mert keserű lesz!!!


2. A lét a tejjel és a cukorral együtt egy lábasba öntjük.


Elkeverjük benne a keményítőt és a krémsajtot (hidegen), majd közepes hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett besűrítjük.


Poharakba töltjük.

3. Megvárjuk, míg kihűl, majd ráteszünk 2-3 db kekszet (morzsolva is lehet) és tejszínhabot.


Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések