MANDARINOS SAJTTORTAÍZŰ PUDING
HOZZÁVALÓK 3 ADAGHOZ:
250 ml mandarinlé (=6-7 db friss mandarin)
0,5 dl hideg víz
250 ml tej
1 púpozott evőkanál tejszínes krémsajt / Mascarpone
40 g natúr étkezési keményítő / tejszínes vagy vaníliás pudingpor
1 tasak vaníliás cukor vagy 1 kk vaníliakivonat (ha a pudingpor vaníliás, nem kell)
poharanként 2-3 db édes, omlós keksz
dekorhoz: tejszínhab, mandaringerezdek
ELKÉSZÍTÉS:
1. A mandarinokat megpucoljuk, leturmixoljuk 0,5 dl vízzel együtt, leszűrjük.
Vigyázzunk, mag ne kerüljön bele, mert keserű lesz!!!
2. A lét a tejjel és a cukorral együtt egy lábasba öntjük.
Elkeverjük benne a keményítőt és a krémsajtot (hidegen), majd közepes hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Poharakba töltjük.
3. Megvárjuk, míg kihűl, majd ráteszünk 2-3 db kekszet (morzsolva is lehet) és tejszínhabot.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése