FŐZELÉK KERTÉSZLÁNY MÓDRA
...sajtos cukkinigolyókkal.
ELKÉSZÍTÉS:
1. A zöldségeket éppen annyi vízben, ami ellepi megpároljuk.
2. Az olajat felhevítjük, majd beletesszük a lisztet és a pirosparikát. Felöntjük 1/2 evőkanálnyi főzővízzel.
A rántást beleöntjük a zöldséghez, simára keverjük, majd kb. 1-2 percig még rotyogtatjuk.
3. A cukkinigolyóhoz a hozzávalókat egy tálba tesszük.
A zsemlemorzsát csak a végén, apránként adjuk hozzá, annyit, hogy a tészta összeálljon.
4. Golyókat formázunk, amit zsemlemorzsában meghempergetünk.
5. Bő, forró olajban kisütjük, majd lecsepegtetjük.
Tálaláskor alulra tesszük a főzeléket és a tetejére, vagy külön kis tányérban mellé ajduk a fasírtokat.
Jó étvágyat!
!
FŐZELÉK:
HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:
450 g vegyes kerti zöldség (borsó, sárgarépa, brokkoli, karfiol...stb.)
1 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 kávéskanál pirospaprika
só
CUKKINIGOLYÓK:
HOZZÁVALÓK 12 DB-HOZ:
500 g hámozott, reszelt cukkini
80 g reszelt sajt
2 db tojás
4-5 evőkanál zsemlemorzsa
só, bors
olaj a sütéshez
ELKÉSZÍTÉS:
1. A zöldségeket éppen annyi vízben, ami ellepi megpároljuk.
2. Az olajat felhevítjük, majd beletesszük a lisztet és a pirosparikát. Felöntjük 1/2 evőkanálnyi főzővízzel.
A rántást beleöntjük a zöldséghez, simára keverjük, majd kb. 1-2 percig még rotyogtatjuk.
3. A cukkinigolyóhoz a hozzávalókat egy tálba tesszük.
A zsemlemorzsát csak a végén, apránként adjuk hozzá, annyit, hogy a tészta összeálljon.
4. Golyókat formázunk, amit zsemlemorzsában meghempergetünk.
5. Bő, forró olajban kisütjük, majd lecsepegtetjük.
Tálaláskor alulra tesszük a főzeléket és a tetejére, vagy külön kis tányérban mellé ajduk a fasírtokat.
Jó étvágyat!
!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése