ZÖLD TÖKFŐZELÉK




HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:

600 g (mag nélkül) főzőtök 
1 db nagy uborka felének a héja
1 db kisebb vöröshagyma
só, kapor
(egyéb fűszerek ízlés szerint)
400 ml  hideg víz 
1 evőkanál olaj

a habaráshoz:

2 evőkanál liszt
2 evőkanál tejföl
csipet só


ELKÉSZÍTÉS:

1. A tököt nagy lyukon lereszeljük vagy ledaráljuk.


2. Az uborkát alaposan megmossuk, majd megpucoljuk. 

A héjat 400 ml vízzel leturmixoljuk.


3. A kockára vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a tököt, a fűszereket és beleszűrjük az uborkalét.

Fedő alatt puhára pároljuk.

 A lisztet, a tejföllel és a csipet sóval csomómentesre keverjük, kevés főzeléklével hígítjuk, majd visszaöntjük a fazékba és állandó kevergetés mellett besűrítjük.






Tetszőleges feltéttel tálaljuk.

Jó étvágyat!

MÉG TÖBB TÖKFŐZELÉK:

PIROS



 LILA

 
 
SÁRGA



FEHÉR

 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések