ZÖLD TÖKFŐZELÉK
HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:
600 g (mag nélkül) főzőtök
1 db nagy uborka felének a héja
1 db kisebb vöröshagyma
só, kapor
(egyéb fűszerek ízlés szerint)
400 ml hideg víz
1 evőkanál olaj
a habaráshoz:
2 evőkanál liszt
2 evőkanál tejföl
csipet só
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tököt nagy lyukon lereszeljük vagy ledaráljuk.
2. Az uborkát alaposan megmossuk, majd megpucoljuk.
A héjat 400 ml vízzel leturmixoljuk.
3. A kockára vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a tököt, a fűszereket és beleszűrjük az uborkalét.
Fedő alatt puhára pároljuk.
A lisztet, a tejföllel és a csipet sóval csomómentesre keverjük, kevés
főzeléklével hígítjuk, majd visszaöntjük a fazékba és állandó kevergetés
mellett besűrítjük.
Tetszőleges feltéttel tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése