PÜSPÖKFALATOK
HOZZÁVALÓK KB. 16 DB-HOZ:
200 g darált háztartási keksz
150 g aszalt / kandírozott gyümölcsök + olajos magok vegyesen
250 ml tej
20 g étkezési keményítő vagy tejszínes pudingpor
1 db kisebb citrom reszelt héja és felének a leve
1 tasak vaníliás cukor
cukor ízlés szerint
csipet só
a bevonathoz:
100 g olvasztott étcsokoládé
a dekorhoz:
kandírozott papayakocka
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tejet, a keményítőt, a citrom reszelt héját és levét, a vaníliás cukrot és a cukrot hidegen simára keverjük, majd közepes hőfokon besűrítjük, kihűtjük.
2. A darált kekszet, a gyümölcsöket és az olajos magokat összekeverjük.
Apránként hozzáadunk annyi krémet, hogy a tészta összeálljon. (Nem biztos, hogy az összesre szükség van, nekem kb. 1,5 evőkanálnyi megmaradt.)
3. A tésztából közepes méretű golyókat formázunk és megmártjuk őket vízgőz fölött megolvasztott étcsokiban.
Dekoráljuk.
Megvárjuk, míg a csoki megszilárdul, majd hűtőbe tesszük 3-4 órára.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése