PÜSPÖKFALATOK





HOZZÁVALÓK KB. 16 DB-HOZ:

200 g darált háztartási keksz
150 g aszalt / kandírozott gyümölcsök + olajos magok vegyesen
250 ml tej
20 g étkezési keményítő vagy tejszínes pudingpor
1 db kisebb citrom reszelt héja és felének a leve
1 tasak vaníliás cukor
cukor ízlés szerint
csipet só

a bevonathoz:

100 g olvasztott étcsokoládé

a dekorhoz:

kandírozott papayakocka


ELKÉSZÍTÉS:

1. A tejet, a keményítőt, a citrom reszelt héját és levét, a vaníliás cukrot és a cukrot hidegen simára keverjük, majd közepes hőfokon besűrítjük, kihűtjük.


2. A darált kekszet, a gyümölcsöket és az olajos magokat összekeverjük.

Apránként hozzáadunk annyi krémet, hogy a tészta összeálljon. (Nem biztos, hogy az összesre szükség van, nekem kb.  1,5 evőkanálnyi megmaradt.)




3. A tésztából közepes méretű golyókat formázunk és megmártjuk őket vízgőz fölött megolvasztott étcsokiban. 

Dekoráljuk.


Megvárjuk, míg a csoki megszilárdul, majd hűtőbe tesszük 3-4 órára.

Jó étvágyat!








Megjegyzések

Népszerű bejegyzések