FÖLDIMOGYORÓS-KARAMELLÁS KEKSZGOLYÓ
HOZZÁVALÓK 15 DB-HOZ:
a tésztához:
150 g darált háztartási keksz
100 g sózott, pörkölt földimogyoró
250 ml tej
20 g karamellás pudingpor
cukor ízlés szerint
a töltelékhez:
5 db omlós tejkaramella
a bevonathoz:
100 g étcsokoládé
2-3 evőkanál meleg víz
a dekorhoz:
1 db omlós tejkaramella összemorzsolva
ELKÉSZÍTÉS:
1. A földimogyorót ledaráljuk.
Egy nagy tálba öntjük és hozzákeverjük a darált háztartási kekszet.
2. A hideg tejben csomómentesre keverjük a pudingport és közepes hőfokon besűrítjük.
Még melegen hozzáöntjük a keksz-mogyi kombóhoz. Kevergetjük, majd ha már a krém jól elkeveredett a keksszel, akkor kézzel gyúrjuk, míg összeáll.
3. A tejkaramellákat 3 részre vágjuk.
A tésztából lecsippentünk keveset, kilapogatjuk, közepébe 1 db karamellát teszünk.
Bebugyoláljuk, tenyerünk között golyóvá formázzuk.
Folytatjuk, míg a tészta elfogy.
4. Vízgőz fölött felolvasztott étcsokiba (szükség esetén meleg vízzel hígítjuk) mártjuk.
Igény szerint összemorzsolt tejkaramellával dekoráljuk.
Megvárjuk, míg kicsit szilárdul a csoki, majd hűtőbe tesszük 4-5 órára.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése