FÖLDIMOGYORÓS-KARAMELLÁS KEKSZGOLYÓ




HOZZÁVALÓK 15 DB-HOZ:

a tésztához:

150 g darált háztartási keksz
100 g sózott, pörkölt földimogyoró
250 ml tej
20 g karamellás pudingpor
cukor ízlés szerint

a töltelékhez:

5 db omlós tejkaramella

a bevonathoz:

100 g étcsokoládé
2-3 evőkanál meleg víz

a dekorhoz:

1 db omlós tejkaramella összemorzsolva


 ELKÉSZÍTÉS:

1. A földimogyorót ledaráljuk.

Egy nagy tálba öntjük és hozzákeverjük a darált háztartási kekszet.


2. A hideg tejben csomómentesre keverjük a pudingport és közepes hőfokon besűrítjük.

Még melegen hozzáöntjük a keksz-mogyi kombóhoz. Kevergetjük, majd ha már a krém jól elkeveredett a keksszel, akkor kézzel gyúrjuk, míg összeáll.




3. A tejkaramellákat 3 részre vágjuk.

A tésztából lecsippentünk keveset, kilapogatjuk, közepébe 1 db karamellát teszünk.

Bebugyoláljuk, tenyerünk között golyóvá formázzuk.

Folytatjuk, míg a tészta elfogy.




4. Vízgőz fölött felolvasztott étcsokiba (szükség esetén meleg vízzel hígítjuk) mártjuk.

Igény szerint összemorzsolt tejkaramellával dekoráljuk.

Megvárjuk, míg kicsit szilárdul a csoki, majd hűtőbe tesszük 4-5 órára.

Jó étvágyat!




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések