RÓZSASZÍN TÖKFŐZELÉK
HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:
600 g (mag nélkül) főzőtök
1 db kisebb vöröshagyma
1 üveg (680 g) konzerv cékla leve
1 evőkanál olaj
só, kapor
a habaráshoz:
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
lé a főzelékből
ELKÉSZÍTÉS:
A feldarabolt hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a meghámozott, kimagozott, ledarált / nagy lyukon lereszelt tököt.
Fűszerezzük.
Felöntjük a céklalével és még kb. 2 dl vízzel.
Fedő alatt puhára pároljuk.
A tejfölt elkeverjük a liszttel, csipet sóval és a főzővízzel, majd a főzeléket behabarjuk.
Tetszőleges feltéttel tálaljuk.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB TÖKFŐZELÉK:
LILA
SÁRGA
FEHÉR
PIROS
ZÖLD
Megjegyzések
Megjegyzés küldése