RÓZSASZÍN TÖKFŐZELÉK






HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:

600 g (mag nélkül) főzőtök
1 db kisebb vöröshagyma
1 üveg (680 g) konzerv cékla leve
1 evőkanál olaj
só, kapor

a habaráshoz:

2 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
lé a főzelékből


 ELKÉSZÍTÉS:

A feldarabolt hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a meghámozott, kimagozott, ledarált / nagy lyukon lereszelt tököt.
Fűszerezzük.
Felöntjük a céklalével és még kb. 2 dl vízzel.
Fedő alatt puhára pároljuk.
A tejfölt elkeverjük a liszttel, csipet sóval és a főzővízzel, majd a főzeléket behabarjuk.





Tetszőleges feltéttel tálaljuk.

Jó étvágyat!



MÉG TÖBB TÖKFŐZELÉK:

LILA



SÁRGA



FEHÉR



PIROS



ZÖLD

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések