GOMBALEVES FEKETE-ERDŐ MÓDRA
HOZZÁVALÓK 2-3 SZEMÉLYRE:
250 g csiperke
40 g Fekete-erdő sonka
1 db közepes vörös/lilahagyma
1 evőkanál olaj
só, őrölt bors, őrölt pirospaprika
a levesbetéthez:
120 g liszt
1 teáskanál medvehagyma
só, hideg víz
a habaráshoz:
1,5-2 evőkanál liszt
2 evőkanál tejföl
ELKÉSZÍTÉS:
1. Kevés olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a feldarabolt sonkát.
Hozzáadjuk a megpucolt és feldarabolt gombát. Együtt pároljuk, míg kevés levet enged, majd fűszerezzük és felöntjük 1-1,5 l hideg vízzel.
2. Ha felforrt, akkor beletesszük a galuskát. Én nokedliszaggatót használtam, de kanállal is lehet.
A lisztet, a medvehagymát, kevés sót és annyi hideg vizet összekeverünk, hogy sűrű tésztát kapjunk.
Ha megfőtt a levesbetét, behabarjuk. A lisztet a tejföllel és kevés levessel simára keverjük, majd visszaöntjük a levesbe és még 2-3 percig rotyogtatjuk.
Jó étvágyat!
HASONLÓ ÍZVILÁGÚ ÉTELEK:
FEKETE-ERDŐ TORTILLA
FEKETE-ERDŐ BUKTA
FEKETE-ERDŐ TÉSZTA
Megjegyzések
Megjegyzés küldése