GOMBALEVES FEKETE-ERDŐ MÓDRA






HOZZÁVALÓK 2-3 SZEMÉLYRE:

250 g csiperke
40 g Fekete-erdő sonka
1 db közepes vörös/lilahagyma
1 evőkanál olaj
só, őrölt bors, őrölt pirospaprika
a levesbetéthez:

120 g liszt
1 teáskanál medvehagyma
só, hideg víz

a habaráshoz:

1,5-2 evőkanál liszt
2 evőkanál tejföl


ELKÉSZÍTÉS:

1. Kevés olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a feldarabolt sonkát.

Hozzáadjuk a megpucolt és feldarabolt gombát. Együtt pároljuk, míg kevés levet enged, majd fűszerezzük és felöntjük 1-1,5 l hideg vízzel.




2. Ha felforrt, akkor beletesszük a galuskát. Én nokedliszaggatót használtam, de kanállal is lehet.

A lisztet, a medvehagymát, kevés sót és annyi hideg vizet összekeverünk, hogy sűrű tésztát kapjunk.

Ha megfőtt a levesbetét, behabarjuk. A lisztet a tejföllel és kevés levessel simára keverjük, majd visszaöntjük a levesbe és még 2-3 percig rotyogtatjuk.

Jó étvágyat!




HASONLÓ ÍZVILÁGÚ ÉTELEK:

FEKETE-ERDŐ TORTILLA




FEKETE-ERDŐ BUKTA



FEKETE-ERDŐ TÉSZTA




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések