ÁFONYÁS SAJTTORTAÍZŰ ZABKÁSA
HOZZÁVALÓK 1 ADAGHOZ:
60 g fagyasztott áfonya
1 teáskanál Mascarpone (egyéb tejszínes krémsajt)
50 ml főzőtejszín
60 g apró zabpehely
1 tasak (8-12 g) vaníliás cukor
annyi tej, hogy 200 ml folyadékunk legyen
(igény szerint cukor)
dekor: Gréta epres bevonómassza
ELKÉSZÍTÉS:
1. Az áfonyát, a tejszínt, a krémsajtot, a vaníliás cukrot és 2 evőkanál tejet leturmixolunk.
Hozzáadunk hozzá annyi tejet, hogy 200 ml folyadékunk legyen.
2. Beleöntjük a zabpelyhet (igény szerint még teszünk bele cukrot), és közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Beleöntjük a tálalóedénybe.
Ízlés szerint csokival vagy gyümölccsel dúsítjuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése