ÁFONYÁS SAJTTORTAÍZŰ ZABKÁSA






HOZZÁVALÓK 1 ADAGHOZ:

60 g fagyasztott áfonya
1 teáskanál Mascarpone (egyéb tejszínes krémsajt)
50 ml főzőtejszín
60 g apró zabpehely
1 tasak (8-12 g) vaníliás cukor
annyi tej, hogy 200 ml folyadékunk legyen

(igény szerint cukor)

dekor: Gréta epres bevonómassza


ELKÉSZÍTÉS:

1. Az áfonyát, a tejszínt, a krémsajtot, a vaníliás cukrot és 2 evőkanál tejet leturmixolunk.

Hozzáadunk hozzá annyi tejet, hogy 200 ml folyadékunk legyen.


2. Beleöntjük a zabpelyhet (igény szerint még teszünk bele cukrot), és közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük.

Beleöntjük a tálalóedénybe.

Ízlés szerint csokival vagy gyümölccsel dúsítjuk.

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések