COLADA KOCKA

A név a "Pina Colada"-ból ered. Ananászos-kókuszos kekszes süti, kókuszba hempergetve.

A desszert 22*22 cm-es üvegedényben készült.



HOZZÁVALÓK 16 KOCKÁHOZ:

3*16 négyzetes háztartási keksz

az ananászos krémhez:

1 doboz (= 580 ml) ananász konzerv
40 g étkezési keményítő

a kókuszos részhez:

500 ml tej
2 evőkanál kókuszreszelék
1 tasak (= 40 g) tejszínes pudingpor vagy 40 g étkezési keményítő
1 tasak (= 8-12 g ) vaníliás cukor
cukor ízlés szerint
csipet só

a hempergetéshez: kb. 2 evőkanál kókuszreszelék

a dekorhoz: tejszínhab, kókuszreszelék - elhagyható


ELKÉSZÍTÉS:

1. Az ananászkonzervet levével együtt leturmixoljuk.

Kimérünk belőle 500 ml-t, főzőedénybe öntjük. Csomómentesre keverjük benne az étkezési keményítőt, majd közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett, besűrítjük.

Kihűtjük. Felhasználás előtt robotgéppel átkeverjük.




2. A tejet egy főzőedénybe öntjük. Beletesszük a kókuszreszeléket, a kétféle cukrot és a pudingport / keményítőt. Csomómentesre dolgozzuk, majd közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Kihűtjük. Felhasználás előtt robotgéppel átkeverjük.



3. A forma alját kirakjuk keksszel.


4. Rákenjük az egyik fajta krémet. (Én először az ananászosat.)

Befedjük keksszel.



5. Rákenjük a másik krémet, majd a tetejét keksszel vonjuk be.

Betesszük a hűtőbe 4-5 órára, míg a keksz megpuhul.



6. Felkockázzuk a sütit és az oldalait kókuszreszelékbe hempergetjük.



Tálaláskor tetejüket tejszínhabbal és kókuszreszelékkel dekorálhatjuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések