COLADA KOCKA
A név a "Pina Colada"-ból ered. Ananászos-kókuszos kekszes süti, kókuszba hempergetve.
A desszert 22*22 cm-es üvegedényben készült.
A desszert 22*22 cm-es üvegedényben készült.
HOZZÁVALÓK 16 KOCKÁHOZ:
3*16 négyzetes háztartási keksz
az ananászos krémhez:
1 doboz (= 580 ml) ananász konzerv
40 g étkezési keményítő
a kókuszos részhez:
500 ml tej
2 evőkanál kókuszreszelék
1 tasak (= 40 g) tejszínes pudingpor vagy 40 g étkezési keményítő
1 tasak (= 8-12 g ) vaníliás cukor
cukor ízlés szerint
csipet só
a hempergetéshez: kb. 2 evőkanál kókuszreszelék
a dekorhoz: tejszínhab, kókuszreszelék - elhagyható
ELKÉSZÍTÉS:
1. Az ananászkonzervet levével együtt leturmixoljuk.
Kimérünk belőle 500 ml-t, főzőedénybe öntjük. Csomómentesre keverjük benne az étkezési keményítőt, majd közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett, besűrítjük.
Kihűtjük. Felhasználás előtt robotgéppel átkeverjük.
2. A tejet egy főzőedénybe öntjük. Beletesszük a kókuszreszeléket, a kétféle cukrot és a pudingport / keményítőt. Csomómentesre dolgozzuk, majd közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Kihűtjük. Felhasználás előtt robotgéppel átkeverjük.
3. A forma alját kirakjuk keksszel.
4. Rákenjük az egyik fajta krémet. (Én először az ananászosat.)
Befedjük keksszel.
5. Rákenjük a másik krémet, majd a tetejét keksszel vonjuk be.
Betesszük a hűtőbe 4-5 órára, míg a keksz megpuhul.
6. Felkockázzuk a sütit és az oldalait kókuszreszelékbe hempergetjük.
Tálaláskor tetejüket tejszínhabbal és kókuszreszelékkel dekorálhatjuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése