TEPERTŐS-MUSTÁROS VAKARCS
HOZZÁVALÓK 1 DB-HOZ:
300 g búzaliszt
150 g darált tepertő
1 púpozott evőkanál krémes mustár
1 teáskanál Lucullus négyborsos-mustáros fűszerkeverék
2-3 evőkanál tejföl
1 teáskanál sütőpor
só
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tepertőt krémesre daráljuk.
2. A lisztet, a sütőporral, a fűszerkeverékkel, a sóval összekeverjük.
Hozzáadjuk a mustárt, a tepertőkrémet és 2 evőkanál tejfölt.
Az egészet alaposan összegyúrjuk. Szükség esetén még kevés tejfölt adjunk hozzá.
3. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 0,7 mm - 1 cm vastagra és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Igény szerint tojással is lekenhetjük.
Előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 30-35 percig sütjük.
Felszeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése