TEPERTŐS-MUSTÁROS VAKARCS





HOZZÁVALÓK 1 DB-HOZ:

300 g búzaliszt
150 g darált tepertő
1 púpozott evőkanál krémes mustár
1 teáskanál Lucullus négyborsos-mustáros fűszerkeverék
2-3 evőkanál tejföl 
1 teáskanál sütőpor


ELKÉSZÍTÉS:

1. A tepertőt krémesre daráljuk.


2. A lisztet, a sütőporral, a fűszerkeverékkel, a sóval összekeverjük.

Hozzáadjuk a mustárt, a tepertőkrémet és 2 evőkanál tejfölt.

Az egészet alaposan összegyúrjuk. Szükség esetén még kevés tejfölt adjunk hozzá.



3. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 0,7 mm - 1 cm vastagra és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

Igény szerint tojással is lekenhetjük.


Előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 30-35 percig sütjük.

Felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések