NARANCSOS-MÁKOS GUBA




HOZZÁVALÓK 1 ŐZGERINCFORMÁHOZ:

300 g fonott kalács
kb. 950 ml dobozos narancslé
1 db nagy narancs
50 g mák
80 g étkezési keményítő
1 tasak vaníliás cukor
cukor ízlés szerint
csipet só


ELKÉSZÍTÉS:

1. A narancsot alaposan megmossuk. Héját nagyobb (1,5-2 l) főzőedénybe reszeljük.
A levét kifacsarjuk, lemérjük hány ml, majd ráöntjük a narancshéjra.
Hozzáadjuk a darált mákot, az étkezési keményítőt és annyi dobozos narancslevet, hogy összesen 1 l folyadékunk legyen. Beletesszük a vaníliás cukrot és ízlés szerinti mennyiségű kristálycukrot, majd az egészet csomómentesre keverjük.

Közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük. Megvárjuk, míg kihűl.




2. A kalácsot nagy keverőtálba kockázzuk vagy tépkedjük, majd összekeverjük a kihűlt narancskrémmel.


3. Szilikonos sütőpapírral bélelt őzgerincformába töltjük, majd hűtőbe tesszük 5-6 órára, vagy akár egész éjszakára.

Felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések