NARANCSOS-MÁKOS GUBA
HOZZÁVALÓK 1 ŐZGERINCFORMÁHOZ:
300 g fonott kalács
kb. 950 ml dobozos narancslé
1 db nagy narancs
50 g mák
80 g étkezési keményítő
1 tasak vaníliás cukor
cukor ízlés szerint
csipet só
ELKÉSZÍTÉS:
1. A narancsot alaposan megmossuk. Héját nagyobb (1,5-2 l) főzőedénybe reszeljük.
A levét kifacsarjuk, lemérjük hány ml, majd ráöntjük a narancshéjra.
Hozzáadjuk a darált mákot, az étkezési keményítőt és annyi dobozos narancslevet, hogy összesen 1 l folyadékunk legyen. Beletesszük a vaníliás cukrot és ízlés szerinti mennyiségű kristálycukrot, majd az egészet csomómentesre keverjük.
Közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük. Megvárjuk, míg kihűl.
2. A kalácsot nagy keverőtálba kockázzuk vagy tépkedjük, majd összekeverjük a kihűlt narancskrémmel.
3. Szilikonos sütőpapírral bélelt őzgerincformába töltjük, majd hűtőbe tesszük 5-6 órára, vagy akár egész éjszakára.
Felszeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése