BANÁNOS-MOGYORÓKRÉMES SZELET



A süti 22*22 cm-es edényben készült.



HOZZÁVALÓK 12 SZELETHEZ:

3*12 négyzetes alakú keksz (nálam Petit Beurre)



a mogyorópudinghoz:

500 ml tej
40 g étkezési keményítő
1,5 evőkanál mogyorókrém

a banánpudinghoz:

500 ml tej
2 db banán
40 g étkezési keményítő
1 tasak (=40 g) vaníliás cukor
cukor ízlés szerint

 a dekorhoz: kakaópor



ELKÉSZÍTÉS:

1. A hideg tejben csomómentesre keverjük az étkezési keményítőt.
Hozzáadjuk a mogyorókrémet, majd közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Kihűtjük, használat előtt robotgéppel átkeverjük.


2. A banánokat 200 ml tejjel leturmixoljuk, majd felöntjük annyi tejjel, hogy 500 ml folyadékunk legyen.
Főzőedénybe öntjük. Csomómentesre keverjük benne a keményítőt, beletesszük a kétféle cukrot, majd közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett, besűrítjük.

Kihűtjük. Használat előtt robotgéppel átkeverjük.



3. Az edény alját kirakjuk keksszel.

Rákenjük az egyik fajta krémet.

Újabb réteg kekszet teszünk rá.

Rákenjük a másik krémet.

Tetejét keksszel borítjuk be.

Hűtőbe tesszük 5-6 órára.






Felszeletelve tálaljuk.

Tetejét tetszés szerint dekorálhatjuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések