PÜSPÖK GUBA
Püspökkenyér után szabadon...
ELKÉSZÍTÉS:
1. A narancslevet, a keményítőt, a kétféle cukrot, a citrom reszelt héját és levét csomómentesre keverjük.
Közepes hőfokon állandó kevergetés mellett besűrítjük, langyosra hűtjük.
2. A kalácsot egy nagy tálba belekockázzuk vagy tépkedjük.
Hozzáöntjük az aszalt gyümölcs és magkeveréket, majd apránként belekeverjük a krémet.
3. Megvárjuk, míg teljesen kihűl, majd szilikonos sütőpapírral bélelt őzgerincformába töltjük.
5-6 órára vagy akár egész éjszakára hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat!
HOZZÁVALÓK 1 ŐZGERINC/KENYÉRFORMÁHOZ:
300 g fonott kalács
120 g kandírozott / aszalt gyümölcs és olajos mag vegyesen
(mazsola, áfonya, papaya, mogyoró, mandula, kesudió...stb.)
1 l dobozos narancslé
1 db kisebb citrom reszelt héja és leve
1 tasak vaníliás cukor
80 g étkezési keményítő
cukor ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS:
1. A narancslevet, a keményítőt, a kétféle cukrot, a citrom reszelt héját és levét csomómentesre keverjük.
Közepes hőfokon állandó kevergetés mellett besűrítjük, langyosra hűtjük.
2. A kalácsot egy nagy tálba belekockázzuk vagy tépkedjük.
Hozzáöntjük az aszalt gyümölcs és magkeveréket, majd apránként belekeverjük a krémet.
3. Megvárjuk, míg teljesen kihűl, majd szilikonos sütőpapírral bélelt őzgerincformába töltjük.
5-6 órára vagy akár egész éjszakára hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése