ALMAMIX LEVES





HOZZÁVALÓK 2-3 ADAGHOZ:

3-4 féle almából 1-1-1-1 db
1 db citrom felének a reszelt héja és leve
1 tasak vaníliás cukor
cukor ízlés szerint
fahéj, szegfűszeg (őrölt vagy egész)
csipet só

a habaráshoz:

30-40 g vaníliás pudingpor
kevés víz

a tálaláshoz:

1 db gránátalma 


ELKÉSZÍTÉS:

1. Az almát alaposan megmossuk és feldaraboljuk.

Aki nem szereti a héját, pucolja meg.

Fazékba öntjük, fűszerezzük, majd felöntjük kb. 1,2 l vízzel.



2. Főzzük, míg megpuhul, majd a pudingport elkeverjük kevés hideg vízzel, majd a fazékból is hozzákeverünk kevés levet, végül az egészet visszaöntve besűrítjük.

Megvárjuk, míg kihűl.
Gránátalmamagokkal tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések