ALMAMIX LEVES
HOZZÁVALÓK 2-3 ADAGHOZ:
3-4 féle almából 1-1-1-1 db
1 db citrom felének a reszelt héja és leve
1 tasak vaníliás cukor
cukor ízlés szerint
fahéj, szegfűszeg (őrölt vagy egész)
csipet só
a habaráshoz:
30-40 g vaníliás pudingpor
kevés víz
a tálaláshoz:
1 db gránátalma
ELKÉSZÍTÉS:
1. Az almát alaposan megmossuk és feldaraboljuk.
Aki nem szereti a héját, pucolja meg.
Fazékba öntjük, fűszerezzük, majd felöntjük kb. 1,2 l vízzel.
2. Főzzük, míg megpuhul, majd a pudingport elkeverjük kevés hideg vízzel, majd a fazékból is hozzákeverünk kevés levet, végül az egészet visszaöntve besűrítjük.
Megvárjuk, míg kihűl.
Gránátalmamagokkal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése