PÖSPÖKÖK TÚRÓS RÉTESE
Túrós rétes a püspök kenyérbe való finomságokkal.
HOZZÁVALÓK 2 TEKERCSHEZ:
2*3 db réteslap
a töltelékhez:
450 g félzsíros tehéntúró
150 g aszalt / kandírozott gyümölcs + olajos mag vegyesen (kandírozott narancshéj ajánlott!)
1 db kisebb citrom reszelt héja és leve
2-3 evőkanál tejföl (attól függően mennyire száraz a túró)
porcukor ízlés szerint
a lapok kenéséhez: tejföl vagy olaj
a tekercsek megkenéséhez: 1 db tojás
ELKÉSZÍTÉS:
1. A túrót, az aszalt gyümölcsöket / magokat, a citrom reszelt héját és levét, a porcukrot és a tejfölt alaposan elkeverjük.
2. Az első réteslapot kiterítjük, megkenjük vékonyan tejföllel vagy olajjal.
3. Rátesszük a 2. lapot, majd azt is lekenjük. Erre jön a 3. lap, amelyen eloszlatjuk a túró felét.
4. A tészta jobb és bal oldalát kicsit behajtjuk, majd feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Megismételjük a folyamatot a másik lapokkal és töltelékkel, majd a 2. tekercset is tepsibe rakjuk.
Lekenjük tojással, majd előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 15 percig sütjük.
Igény szerint tálaláskor porcukorral meghinthetjük.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése