PÖSPÖKÖK TÚRÓS RÉTESE


Túrós rétes a püspök kenyérbe való finomságokkal.


HOZZÁVALÓK 2 TEKERCSHEZ:

2*3 db réteslap

a töltelékhez:

450 g félzsíros tehéntúró
150 g aszalt / kandírozott gyümölcs + olajos mag vegyesen (kandírozott narancshéj ajánlott!)
1 db kisebb citrom reszelt héja és leve
2-3 evőkanál tejföl (attól függően mennyire száraz a túró)
porcukor ízlés szerint

a lapok kenéséhez: tejföl vagy olaj

a tekercsek megkenéséhez: 1 db tojás


ELKÉSZÍTÉS:

1. A túrót, az aszalt gyümölcsöket / magokat, a citrom reszelt héját és levét, a porcukrot és a tejfölt alaposan elkeverjük.




2. Az első réteslapot kiterítjük, megkenjük vékonyan tejföllel vagy olajjal.


3. Rátesszük a 2. lapot, majd azt is lekenjük. Erre jön a 3. lap, amelyen eloszlatjuk a túró felét.


4. A tészta  jobb és bal oldalát kicsit behajtjuk, majd feltekerjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

Megismételjük a folyamatot a másik lapokkal és töltelékkel, majd a 2. tekercset is tepsibe rakjuk.

Lekenjük tojással, majd előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 15 percig sütjük.



Igény szerint tálaláskor porcukorral meghinthetjük.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések