ALFÖLDI LEVES



A leves a "Fakanál Recepttár: A magyar konyha legfinomabb ételei" (2000) című kiadvány 45. oldalán található.

Én sertéscombból készítettem.



HOZZÁVALÓK 3-4 SZEMÉLYRE:



ELKÉSZÍTÉS:

1. A húst felkockázzuk és a szintén felkockázott hagymával együtt kevés olajon fehéredésig pirítjuk.



2. Fűszerezzük, felöntjük a húslevessel és 20 percig fedő alatt főzzük.

Ekkor beletesszük a kockára vágott burgonyát és főzzük, míg minden megpuhul benne.


3. A tejfölt, a lisztet, a mustárt, a petrezselymet, a citromlét simára keverjük, majd a főzőléből 1/2 merőkanálnyit fokozatosan beledolgozunk.




Visszaöntjük a fazékba és gyors mozdulatokkal elkeverjük a levesben. Megvárjuk, míg újra forr és azon melegében, a főtt tojással tálaljuk.

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések