ALFÖLDI LEVES
A leves a "Fakanál Recepttár: A magyar konyha legfinomabb ételei" (2000) című kiadvány 45. oldalán található.
Én sertéscombból készítettem.
HOZZÁVALÓK 3-4 SZEMÉLYRE:
ELKÉSZÍTÉS:
1. A húst felkockázzuk és a szintén felkockázott hagymával együtt kevés olajon fehéredésig pirítjuk.
2. Fűszerezzük, felöntjük a húslevessel és 20 percig fedő alatt főzzük.
Ekkor beletesszük a kockára vágott burgonyát és főzzük, míg minden megpuhul benne.
3. A tejfölt, a lisztet, a mustárt, a petrezselymet, a citromlét simára keverjük, majd a főzőléből 1/2 merőkanálnyit fokozatosan beledolgozunk.
Visszaöntjük a fazékba és gyors mozdulatokkal elkeverjük a levesben. Megvárjuk, míg újra forr és azon melegében, a főtt tojással tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése