PÜSPÖKÖK TÚRÓS PALACSINTÁJA





HOZZÁVALÓK 5 DB-HOZ:

a tésztához:

150 ml tej
150 ml víz
1 db tojás
csipet só
annyi liszt, amennyi szükséges

olaj a sütéshez

a töltelékhez:

120 g aszalt / kandírozott gyümölcsök és mogyorófélék vegyesen
450 g tehéntúró
1-2 evőkanál tejföl
1 db citrom felének a reszelt héja és leve
porcukor ízlés szerint


ELKÉSZÍTÉS:

1. A tejet, a vizet, a tojást, a csipet sót robotgéppel habosra keverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy közepesen sűrű tésztát kapjunk.


2. Enyhén olajozott, tapadásmentes serpenyőben kisütjük a palacsintákat.




3. Az aszalt gyümölcsöket / magokat, a túrót, a citrom héját és levét, a porcukrot és annyi tejfölt összekeverünk, hogy krémes állagot kapjunk.




4. Megtöltjük a palacsintákat és feltekerjük.

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések