PÜSPÖKÖK TÚRÓS PALACSINTÁJA
HOZZÁVALÓK 5 DB-HOZ:
a tésztához:
150 ml tej
150 ml víz
1 db tojás
csipet só
annyi liszt, amennyi szükséges
olaj a sütéshez
a töltelékhez:
120 g aszalt / kandírozott gyümölcsök és mogyorófélék vegyesen
450 g tehéntúró
1-2 evőkanál tejföl
1 db citrom felének a reszelt héja és leve
porcukor ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tejet, a vizet, a tojást, a csipet sót robotgéppel habosra keverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy közepesen sűrű tésztát kapjunk.
2. Enyhén olajozott, tapadásmentes serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
3. Az aszalt gyümölcsöket / magokat, a túrót, a citrom héját és levét, a porcukrot és annyi tejfölt összekeverünk, hogy krémes állagot kapjunk.
4. Megtöltjük a palacsintákat és feltekerjük.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése