SZILVÁS BETYÁR PALACSINTA
A receptet a "Stühmer: Szilvás Betyár" édessége ihlette.
4. Vízgőz fölött megolvasztjuk az étcsokit, majd 2-3 evőkanál forróvízzel simára keverjük.
A palacsintákat megkenjük a krémmel feltekerjük vagy négyrét hajtjuk és meglocsoljuk olvasztott csokival.
Azonnal fogyasztva is finom, de, ha 2-3 órára hűtőbe tesszük, még jobb lesz!
Jó étvágyat!
HASONLÓ ÍZVILÁGÚ ÉTELEK:
CSILLAGSÜTI
TEKERCS
POHÁRKRÉM
HOZZÁVALÓK 5 DB-HOZ:
a tésztához:
150 ml tej
150 ml víz
1 db tojássárga
1 púpozott teáskanál kakaópor
1 kávéskanál fahéj
csipet só
liszt, amennyi szükséges
olaj a sütéshez
a krémhez:
500 ml tej
1 tasak (= 40 g) csokis pudingpor
1 púpozott teáskanál kakaópor
cukor ízlés szerint
1 db tojás felvert habja
továbbá:
100 g aszalt szilva
1 tasak vaníliás cukor
1 kávéskanál fahéj
kb. 250 ml édes vagy félédes vörösbor
a tetejére: 60 g olvasztott étcsokoládé - elhagyható
ELKÉSZÍTÉS:
1. Az aszalt szilvát tálba tesszük, felöntjük annyi vörösborral, ami ellepi. Belekeverjük a vaníliás cukrot és a fahéjat.
3-4 órán át, vagy akár egész éjszaka, áztatjuk. Leszűrjük.
2. A hideg tejben csomómentesre keverjük a pudingport, a kakaóport és a cukrot.
Közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett, besűrítjük.
Langyosra hűtjük.
A tojás felvert habját beleforgatjuk. Végül beledaraboljuk az áztatott aszalt szilvát és óvatosan összekeverjük.
3. A palacsintatésztához a tojást, a vizet, a tejet, a kakaóport, a sót és a fahéjat elkeverjük.
Annyi lisztet teszünk hozzá, hogy közepesen sűrű tésztát kapjunk.
Enyhén olajozott, tapadásmentes serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
A palacsintákat megkenjük a krémmel feltekerjük vagy négyrét hajtjuk és meglocsoljuk olvasztott csokival.
Azonnal fogyasztva is finom, de, ha 2-3 órára hűtőbe tesszük, még jobb lesz!
Jó étvágyat!
HASONLÓ ÍZVILÁGÚ ÉTELEK:
CSILLAGSÜTI
TEKERCS
POHÁRKRÉM
Megjegyzések
Megjegyzés küldése