SZILVÁS BETYÁR PALACSINTA

A receptet a "Stühmer: Szilvás Betyár" édessége ihlette.



HOZZÁVALÓK 5 DB-HOZ:

a tésztához:

150 ml tej
150 ml víz
1 db tojássárga
1 púpozott teáskanál kakaópor
1 kávéskanál fahéj
csipet só
liszt, amennyi szükséges

olaj a sütéshez

a krémhez:

500 ml tej
1 tasak (= 40 g) csokis pudingpor
1 púpozott teáskanál kakaópor
cukor ízlés szerint

1 db tojás felvert habja

továbbá:

100 g aszalt szilva
1 tasak vaníliás cukor
1 kávéskanál fahéj
kb. 250 ml édes vagy félédes vörösbor

a tetejére: 60 g olvasztott étcsokoládé - elhagyható


ELKÉSZÍTÉS:

 1. Az aszalt szilvát tálba tesszük, felöntjük annyi vörösborral, ami ellepi. Belekeverjük a vaníliás cukrot és a fahéjat.

3-4 órán át, vagy akár egész éjszaka, áztatjuk. Leszűrjük.




2. A hideg tejben csomómentesre keverjük a pudingport, a kakaóport és a cukrot.

Közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett, besűrítjük.

Langyosra hűtjük.

A tojás felvert habját beleforgatjuk. Végül beledaraboljuk az áztatott aszalt szilvát és óvatosan összekeverjük.






3. A palacsintatésztához a tojást, a vizet, a tejet, a kakaóport, a sót és a fahéjat elkeverjük.
Annyi lisztet teszünk hozzá, hogy közepesen sűrű tésztát kapjunk.

Enyhén olajozott, tapadásmentes serpenyőben kisütjük a palacsintákat.




4. Vízgőz fölött megolvasztjuk az étcsokit, majd 2-3 evőkanál forróvízzel simára keverjük.

A palacsintákat megkenjük a krémmel feltekerjük vagy négyrét hajtjuk és meglocsoljuk olvasztott csokival.

Azonnal fogyasztva is finom, de, ha 2-3 órára hűtőbe tesszük, még jobb lesz!

Jó étvágyat!





HASONLÓ ÍZVILÁGÚ ÉTELEK:

CSILLAGSÜTI



TEKERCS



POHÁRKRÉM



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések