LILA-RÓZSASZÍN PALACSINTA
Áfonyás palacsinta puncsos pudinggal és tejszínes áfonyaöntettel.
HOZZÁVALÓK 5 DB-HOZ:
a tésztához:
60 g fagyasztott áfonya
100 ml víz
150 ml tej
1 db tojás
csipet só
liszt, amennyi szükséges
a töltelékhez:
500 ml tej
1 csomag (=40 g) puncsos pudingpor
cukor ízlés szerint
az öntethez:
60 g fagyasztott áfonya
50 ml főzőtejszín
cukor ízlés szerint
kb. 2-3 evőkanál tej
ELKÉSZÍTÉS:
1. A hideg tejben simára keverjük a pudingport, teszünk bele cukrot és közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Kihűtjük. Használat előtt robotgéppel alaposan átkeverjük.
2. A tésztához a vízzel leturmixoljuk az áfonyát, majd keverőtálba öntjük.
Hozzáadjuk a tejet, a tojást, a csipet sót és az egészet eldolgozzuk. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy közepesen sűrű tésztát kapjunk.
Olajozott serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
Fontos, hogy tényleg tapadásmentes legyen a serpenyő és jó forró legyen, mert egyéb esetben leragad a tészta!!!
3. A palacsintát megkenjük a pudinggal, feltekerjük, tetejét áthúzzuk az áfonyaöntethez.
Az öntethez az áfonyát, a főzőtejszínt ( és cukrot) leturmixoljuk. Szükség esetén tejet is adunk hozzá, attól függően mennyire szeretnénk folyékonyra.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése