LILA-RÓZSASZÍN PALACSINTA


Áfonyás palacsinta puncsos pudinggal és tejszínes áfonyaöntettel.



HOZZÁVALÓK 5 DB-HOZ:

a tésztához:

60 g fagyasztott áfonya
100 ml víz
150 ml tej
1 db tojás
csipet só
liszt, amennyi szükséges

a töltelékhez:

500 ml tej
1 csomag (=40 g) puncsos pudingpor
cukor ízlés szerint

az öntethez:

60 g fagyasztott áfonya
50 ml főzőtejszín
cukor ízlés szerint
kb. 2-3 evőkanál tej 


ELKÉSZÍTÉS:

1. A hideg tejben simára keverjük a pudingport, teszünk bele cukrot és közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük.

Kihűtjük. Használat előtt robotgéppel alaposan átkeverjük.



2. A tésztához a vízzel leturmixoljuk az áfonyát, majd keverőtálba öntjük.
Hozzáadjuk a tejet, a tojást, a csipet sót és az egészet eldolgozzuk. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy közepesen sűrű tésztát kapjunk.

Olajozott serpenyőben kisütjük a palacsintákat.

Fontos, hogy tényleg tapadásmentes legyen a serpenyő és jó forró legyen, mert egyéb esetben leragad a tészta!!!





3. A palacsintát megkenjük a pudinggal, feltekerjük, tetejét áthúzzuk az áfonyaöntethez.

Az öntethez az áfonyát, a főzőtejszínt ( és cukrot) leturmixoljuk. Szükség esetén tejet is adunk hozzá, attól függően mennyire szeretnénk folyékonyra.

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések