SÜTŐTÖKÖS-MÁKOS GUBA





HOZZÁVALÓK 1 ŐZGERINCFORMÁHOZ (KB. 10 SZELET)

300 g fonott kalács
500 g sütőtök megsütve
1 db narancs reszelt héja és leve
kb. 450 ml dobozos narancslé
80 g étkezési keményítő
2 evőkanál mák
1 tasak (8-12 g) vaníliás cukor
cukor ízlés szerint


ELKÉSZÍTÉS:

1. A sütőtököt feldaraboljuk és előmelegített sütőben 190 fokon - légkeveréssel - 20 percig fóliával letakarva, majd még 20 percig fólia nélkül sütjük, még krémes állagú lesz.




2. A tököt langyosra vagy teljesen kihűtjük. Leszedjük a héját és a mákkal, a vaníliás cukorral, 300 ml narancslével, a narancs héjával és levével együtt turmixgépben pürésítjük.



Megmérjük, hány ml folyadékunk van, majd felöntjük annyi dobozos narancslével, hogy összesen 1 l folyadékunk legyen.

Főzőedénybe öntjük, ízlés szerint édesítjük, majd csomómentesre keverjük benne a keményítőt.

Közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük. Teljesen kihűtjük. Felhasználás előtt robotgéppel átkeverjük.





3. Egy nagy tálba beletépkedjük / feldaraboljuk a kalácsot.
Összekeverjük a krémmel.
 



4. Szilikonos sütőpapírral kibéleljük az őzgerincformát, majd elegyengetjük benne a masszát.


Hűtőbe tesszük 5-6 órára vagy akár egész éjszakára.



Felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések