MINI MUFFINOK ASZALT GYÜMÖLCSÖKKEL ÉS MOGYORÓFÉLÉKKEL

A recept elkészítéséhez szükség van 1 szilikonos muffinformára.




HOZZÁVALÓK 12 DB-HOZ:

200 g búzaliszt
200 ml tej
2 db tojás
3 evőkanál olvasztott zsiradék
1/2 tasak sütőpor
1 db citrom reszelt héja és felének a leve
1 tasak vaníliás cukor
cukor ízlés szerint
1 kávéskanál fahéj
csipet só 120 g aszalt / kandírozott gyümölcs és olajos magok vegyesen

a forma kikenéséhez olaj

a dekorhoz porcukor


ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet a sütőporral és a sóval elkeverjük.


2. A tojásokat, a kétféle cukrot a citrom héját és levét, a zsírt és a fahéjat simára keverjük.
Hozzáöntjük a tejet, majd a lisztet fokozatosan hozzákeverjük.





3. Végül beleforgatjuk a gyümölcsöket és magokat.


4. Kiolajozzuk a formát, majd feltöltjük a tésztával.

Előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 15-20 percig (tűpróbáig) sütjük.

Megvárjuk, míg kihűl, majd porcukorral megszórva tálaljuk.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések