MINI MUFFINOK ASZALT GYÜMÖLCSÖKKEL ÉS MOGYORÓFÉLÉKKEL
A recept elkészítéséhez szükség van 1 szilikonos muffinformára.
3. Végül beleforgatjuk a gyümölcsöket és magokat.
4. Kiolajozzuk a formát, majd feltöltjük a tésztával.
HOZZÁVALÓK 12 DB-HOZ:
200 g búzaliszt
200 ml tej
2 db tojás
3 evőkanál olvasztott zsiradék
1/2 tasak sütőpor
1 db citrom reszelt héja és felének a leve
1 tasak vaníliás cukor
cukor ízlés szerint
1 kávéskanál fahéj
csipet só 120 g aszalt / kandírozott gyümölcs és olajos magok vegyesen
a forma kikenéséhez olaj
a dekorhoz porcukor
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet a sütőporral és a sóval elkeverjük.
2. A tojásokat, a kétféle cukrot a citrom héját és levét, a zsírt és a fahéjat simára keverjük.
Hozzáöntjük a tejet, majd a lisztet fokozatosan hozzákeverjük.
3. Végül beleforgatjuk a gyümölcsöket és magokat.
4. Kiolajozzuk a formát, majd feltöltjük a tésztával.
Előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 15-20 percig (tűpróbáig) sütjük.
Megvárjuk, míg kihűl, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése