HÚSLEVES MEXIKÓI STÍLUSBAN
HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
2 db egész csirkecomb bőr nélkül
2 db csöves kukorica
5-6 kukoricalevél (a legbelsőbbekből)
1 db hegyes-erős paprika
1-2 db sárgarépa
1/2 kaliforniai paprika (bármilyen színű)
1 db paradicsom
200 g száraz bab
só, bors
ha van, 3-4 szál friss koriander
a levesbetéthez:
1 db friss tortillalap
1,5-2 dl olaj
ELKÉSZÍTÉS:
1. A húst megmossuk, felöntjük kb. 2,5 l vízzel és megvárjuk, míg felforr.
Leszedjük a leves habját, majd beletesszük a megmosott és feldarabolt zöldségeket.
Fűszerezzük.
Lassú tűzön 2-2,5 órán át főzzük.
2. A levesbetéthez a friss tésztát csíkokra vágjuk, majd forró olajban kisütjük.
A levest a zöldségekkel, a hússal és tortillacsíkokkal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése