HÚSLEVES MEXIKÓI STÍLUSBAN




HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

2 db egész csirkecomb bőr nélkül
2 db csöves kukorica
5-6  kukoricalevél (a legbelsőbbekből)
1 db hegyes-erős paprika
1-2 db sárgarépa
1/2 kaliforniai paprika (bármilyen színű)
1 db paradicsom
200 g száraz bab
só, bors

ha van, 3-4 szál friss koriander 

a levesbetéthez:

1 db friss tortillalap
1,5-2 dl olaj


ELKÉSZÍTÉS:

1. A húst megmossuk, felöntjük kb. 2,5 l vízzel és megvárjuk, míg felforr.

Leszedjük a leves habját, majd beletesszük a megmosott és feldarabolt zöldségeket.
Fűszerezzük.
Lassú tűzön 2-2,5 órán át főzzük.
 




2. A levesbetéthez a friss tésztát csíkokra vágjuk, majd forró olajban kisütjük.




A levest a zöldségekkel, a hússal és tortillacsíkokkal tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések