LILA-RÓZSASZÍN EBÉD 2.


Lila tökfőzelék rántott párizsival.

A tökfőzeléket készítsük a megszokott módon, csak víz helyett vöröskáposztalével engedjük fel.



HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:

500 g főzőtök
250 g lilakáposzta
só, kapor
(egyéb fűszerek ízlés szerint)

a habaráshoz:

1 evőkanál tejföl
2 evőkanál búzafinomliszt

a feltéthez:

4 vastagabb karika párizsi
1 db tojás
2-3 evőkanál zsemlemorzsa 




ELKÉSZÍTÉS:

1. A vöröskáposztát ledaráljuk v. lereszeljük, felöntjük 450 ml vízzel, fedő alatt főzzük kb. 12 percet.
Leszűrjük úgy, hogy a levét felfogjuk, mert szükség lesz rá.



2. A tököt megpucoljuk, nagy lyukon lereszeljük, majd főzőedénybe tesszük, felöntjük a lila lével és fűszerezzük.
Puhára főzzük. 

Aki vöröshagymát is használ, az előtte kevés olajon párolja meg a hagymát, majd utána adja hozzá a tököt és a többit.





3. A feltéthez a párizsit bepanírozzuk és előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 15 percig sütjük.

4. A tejfölt, a lisztet és keveset a főzőléből csomómentesre keverünk, majd beleöntjük a fazékba és elkeverjük.
Még 2-3 percig rotyogtatjuk.



A főzeléket rántott párizsival tálaljuk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések