LILA-RÓZSASZÍN EBÉD 2.
Lila tökfőzelék rántott párizsival.
A tökfőzeléket készítsük a megszokott módon, csak víz helyett vöröskáposztalével engedjük fel.
HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:
500 g főzőtök
250 g lilakáposzta
só, kapor
(egyéb fűszerek ízlés szerint)
a habaráshoz:
1 evőkanál tejföl
2 evőkanál búzafinomliszt
a feltéthez:
4 vastagabb karika párizsi
1 db tojás
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
só
ELKÉSZÍTÉS:
1. A vöröskáposztát ledaráljuk v. lereszeljük, felöntjük 450 ml vízzel, fedő alatt főzzük kb. 12 percet.
Leszűrjük úgy, hogy a levét felfogjuk, mert szükség lesz rá.
2. A tököt megpucoljuk, nagy lyukon lereszeljük, majd főzőedénybe tesszük, felöntjük a lila lével és fűszerezzük.
Puhára főzzük.
Aki vöröshagymát is használ, az előtte kevés olajon párolja meg a hagymát, majd utána adja hozzá a tököt és a többit.
3. A feltéthez a párizsit bepanírozzuk és előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 15 percig sütjük.
4. A tejfölt, a lisztet és keveset a főzőléből csomómentesre keverünk, majd beleöntjük a fazékba és elkeverjük.
Még 2-3 percig rotyogtatjuk.
A főzeléket rántott párizsival tálaljuk.
MÉG TÖBB LILA-RÓZSASZÍN ÉTEL:
Megjegyzések
Megjegyzés küldése