KOLBÁSZOS KRUMPLIGOMBÓC KÁPOSZTÁVAL
HOZZÁVALÓK 8 DB GOMBÓCHOZ:
a tésztához:
700 g főtt burgonya
1 db tojás
1 púpozott evőkanál mustár
1 teáskanál Lucullus négyborsos-mustáros fűszerkeverék
só
liszt, amennyit felvesz
a káposztához:
300 g savanyított káposzta
1 db vörös / lilahagyma
1 evőkanál olaj
só, őrölt bors, kömény, pirospaprika (egyéb fűszerek ízlés szerint)
a töltelékhez:
1-2 szál (attól függően mekkora) bármilyen sütnivaló kolbász
1 evőkanál olaj
a tálaláshoz:
tejföl
ELKÉSZÍTÉS:
1. A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, összetörjük.
Kihűtjük.
Hozzáadjuk a tojást, a fűszereket, majd annyi lisztet, amitől a tészta összeáll és felülete nem lesz ragacsos.
2. Míg a krumpli hűl, kevés olajon megpirítjuk a kockára vágott hagymát, majd rátesszük a savanyított káposztát. (Ha nagyon savanyú öblítsük le vízzel.)
Fűszerezzük, kevés vízzel felöntjük és fedő alatt puhára pároljuk.
3. A kolbászt nagyobb darabokra vágjuk és tapadásmentes serpenyőben kevés olajon megsütjük.
4. A krumplis tésztából lecsippentünk egy darabot, beleteszünk 1 db kolbászt, majd becsomagoljuk.
Folytatjuk, míg elfogy.
Enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük a gombócokat.
A megpuhult káposztával és tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése