KOLBÁSZOS KRUMPLIGOMBÓC KÁPOSZTÁVAL



HOZZÁVALÓK 8 DB GOMBÓCHOZ:

a tésztához:

700 g főtt burgonya
1 db tojás
1 púpozott evőkanál mustár
1 teáskanál Lucullus négyborsos-mustáros fűszerkeverék
liszt, amennyit felvesz

a káposztához:

300 g savanyított káposzta
1 db vörös / lilahagyma
1 evőkanál olaj
só, őrölt bors, kömény, pirospaprika (egyéb fűszerek ízlés szerint)

a töltelékhez:

1-2 szál (attól függően mekkora) bármilyen sütnivaló kolbász 
1 evőkanál olaj

a tálaláshoz: 

tejföl



ELKÉSZÍTÉS:

1. A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, összetörjük. 
Kihűtjük.

Hozzáadjuk a tojást, a fűszereket, majd annyi lisztet, amitől a tészta összeáll és felülete nem lesz ragacsos.


2. Míg a krumpli hűl, kevés olajon megpirítjuk a kockára vágott hagymát, majd rátesszük a savanyított káposztát. (Ha nagyon savanyú öblítsük le vízzel.)
Fűszerezzük, kevés vízzel felöntjük és fedő alatt puhára pároljuk.



3. A kolbászt nagyobb darabokra vágjuk és tapadásmentes serpenyőben kevés olajon megsütjük.


4. A krumplis tésztából lecsippentünk egy darabot, beleteszünk 1 db kolbászt, majd becsomagoljuk.

Folytatjuk, míg elfogy.

Enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük a gombócokat.

A megpuhult káposztával és tejföllel tálaljuk.

Jó étvágyat!





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések