VECSÉSI TÉSZTA



A recept a "Fakanál: 101 étel főtt tésztával" című kiadványban található.




HOZZÁVALÓK 3-4 ADAGHOZ: (22*22 cm-es formához):

250 g savanyított káposzta
1 db nagy vöröshagyma
60 g húsos szalonna
60 g füstölt kolbász
1 evőkanál olaj
só, őrölt bors, őrölt kömény, 1 teáskanál őrölt pirospaprika

200 g (szárazon) tészta (bármilyen)

2 dl tejföl



ELKÉSZÍTÉS:

1. Kevés olajon enyhén megpirítjuk a feldarabolt hagymát, kolbászt és bacont.


2. Rátesszük a leöblített káposztát, fűszerezzük, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Közepes lángon fedő alatt főzzük kb. 25 percet.



3. Enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük a tésztát. Lecsepegtetjük, majd összekeverjük a káposztával.


4. Az egészet kikent, hőálló formába öntjük. A tetejét megkenjük tejföllel és előmelegített sütőben 200 fokon - légkeveréssel - kb. 10-15 percet sütjük, míg a teteje megszilárdul.



Azon melegében tálaljuk.

Jó étvágyat!







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések