VECSÉSI TÉSZTA
A recept a "Fakanál: 101 étel főtt tésztával" című kiadványban található.
HOZZÁVALÓK 3-4 ADAGHOZ: (22*22 cm-es formához):
250 g savanyított káposzta
1 db nagy vöröshagyma
60 g húsos szalonna
60 g füstölt kolbász
1 evőkanál olaj
só, őrölt bors, őrölt kömény, 1 teáskanál őrölt pirospaprika
200 g (szárazon) tészta (bármilyen)
2 dl tejföl
ELKÉSZÍTÉS:
1. Kevés olajon enyhén megpirítjuk a feldarabolt hagymát, kolbászt és bacont.
2. Rátesszük a leöblített káposztát, fűszerezzük, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Közepes lángon fedő alatt főzzük kb. 25 percet.
3. Enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük a tésztát. Lecsepegtetjük, majd összekeverjük a káposztával.
4. Az egészet kikent, hőálló formába öntjük. A tetejét megkenjük tejföllel és előmelegített sütőben 200 fokon - légkeveréssel - kb. 10-15 percet sütjük, míg a teteje megszilárdul.
Azon melegében tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése