ALMÁS KALÁCS
A recept a "Sütemények enciklopédiája - 1001 klasszikus recept a világ minden tájáról" című könyvben található "Almával rakott zsemle" néven.
Én zsemle helyett kaláccsal készítettem.
HOZZÁVALÓK 37*27 cm, 5 cm mély tepsihez:
400 g fonott kalács
600 g alma
2 db tojás
200 ml tej
40 g mandula
1 db citrom reszelt héja
2 evőkanál cukor
őrölt fahéj, csipet só
ELKÉSZÍTÉS:
1. A kalácsot felvágjuk kb. 1 cm-es szeletekre.
2. Az almát nagy lyukon lereszeljük vagy ledaráljuk.
Hozzáadjuk a mandulát és 1 evőkanál cukrot.
3. A tojást és a tejet csomómentesre keverjük. Beleadunk 1 evőkanál cukrot, fahéjat, csipet sót és a reszelt citromhéjat.
Alaposan megáztatunk benne 4 szelet kalácsot, majd kibéleljük a kivajazott sütőforma alját.
4. Rásimítjuk az almatölteléket. A maradék kalácsot megmártjuk a maradék tojásban és befedjük vele a tölteléket.
5. Előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 20-25 percig sütjük, míg a teteje megpirul.
Langyosan is ehető, de hidegen még finomabb.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése