ALMÁS KALÁCS




A recept a "Sütemények enciklopédiája - 1001 klasszikus recept a világ minden tájáról" című könyvben található "Almával rakott zsemle" néven.

Én zsemle helyett kaláccsal készítettem.




HOZZÁVALÓK 37*27 cm, 5 cm mély tepsihez:

400 g fonott kalács
600 g alma
2 db tojás
200 ml tej
40 g mandula
1 db citrom reszelt héja
2 evőkanál cukor
őrölt fahéj, csipet só


ELKÉSZÍTÉS:

1. A kalácsot felvágjuk kb. 1 cm-es szeletekre.


2. Az almát nagy lyukon lereszeljük vagy ledaráljuk.

Hozzáadjuk a mandulát és 1 evőkanál cukrot.



3. A tojást és a tejet csomómentesre keverjük. Beleadunk 1 evőkanál cukrot, fahéjat, csipet sót és a reszelt citromhéjat.

Alaposan megáztatunk benne 4 szelet kalácsot, majd kibéleljük a kivajazott sütőforma alját.



4. Rásimítjuk az almatölteléket. A maradék kalácsot megmártjuk a maradék tojásban és befedjük vele a tölteléket.



5. Előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 20-25 percig sütjük, míg a teteje megpirul.

Langyosan is ehető, de hidegen még finomabb.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések