KUNSÁGI TOKÁNY






HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:

300 g sertéskaraj v. comb
1 db nagy vöröshagyma
1 evőkanál olaj
só, őrölt bors, majoranna

a habaráshoz:

2 dl tejföl
1 evőkanál liszt

a körethez:

400 g főtt makaróni v. spagetti


ELKÉSZÍTÉS:

1. A csíkokra vágott húst a feldarabolt hagymával 1 evőkanál olajon fehéredésig pirítjuk.

Fűszerezzük, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi.


Lefedve közepes hőfokon főzzük, míg megpuhul. Ha időközben szükséges, pótoljuk a vizet.

2. Amikor puha a hús, akkor a tejfölt elkeverjük a liszttel és behabarjuk a megmaradt főzőlevet.


A ragut főtt makarónival v. spagettivel tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések