KUNSÁGI TOKÁNY
HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:
300 g sertéskaraj v. comb
1 db nagy vöröshagyma
1 evőkanál olaj
só, őrölt bors, majoranna
a habaráshoz:
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
a körethez:
400 g főtt makaróni v. spagetti
ELKÉSZÍTÉS:
1. A csíkokra vágott húst a feldarabolt hagymával 1 evőkanál olajon fehéredésig pirítjuk.
Fűszerezzük, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi.
Lefedve közepes hőfokon főzzük, míg megpuhul. Ha időközben szükséges, pótoljuk a vizet.
2. Amikor puha a hús, akkor a tejfölt elkeverjük a liszttel és behabarjuk a megmaradt főzőlevet.
A ragut főtt makarónival v. spagettivel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése