LEBBENCSLEVES




HOZZÁVALÓK 3-4 ADAGRA:

70 g füstölt kolbász
1 db vöröshagyma
1 db nagy sárgarépa
2 db közepes burgonya
1 db fehérrépa
2 gerezd fokhagyma
200 g zellergumó
80-100 g lebbencs / csuszatészta
2 evőkanál olaj 
1 evőkanál petrezselyem
só, őrölt pirospaprika, őrölt bors


a tálaláshoz: tejföl - elhagyható


ELKÉSZÍTÉS:

1. Kevés olajon enyhén megpirítjuk a felkockázott hagymát és kolbászt. Menet közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.

2. Hozzáadjuk a megtisztított és feldarabolt zöldségeket, együtt pároljuk még 2-3 percig.


Fűszerezzük, felöntjük kb. 1,3-1,5 l vízzel.

Főzzük kb. 20 percig.

3. Kevés olajon megpirítjuk a tésztát, majd beleöntjük a levesbe és készre főzzük.



Azon melegében tejföllel vagy anélkül tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések