LEBBENCSLEVES
HOZZÁVALÓK 3-4 ADAGRA:
70 g füstölt kolbász
1 db vöröshagyma
1 db nagy sárgarépa
2 db közepes burgonya
1 db fehérrépa
2 gerezd fokhagyma
200 g zellergumó
80-100 g lebbencs / csuszatészta
2 evőkanál olaj
1 evőkanál petrezselyem
só, őrölt pirospaprika, őrölt bors
a tálaláshoz: tejföl - elhagyható
ELKÉSZÍTÉS:
1. Kevés olajon enyhén megpirítjuk a felkockázott hagymát és kolbászt. Menet közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
2. Hozzáadjuk a megtisztított és feldarabolt zöldségeket, együtt pároljuk még 2-3 percig.
Fűszerezzük, felöntjük kb. 1,3-1,5 l vízzel.
Főzzük kb. 20 percig.
3. Kevés olajon megpirítjuk a tésztát, majd beleöntjük a levesbe és készre főzzük.
Azon melegében tejföllel vagy anélkül tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése