DEBRECENI SERTÉSBORDA
A recept "Tolnai Kálmán: Konyhák, ételek, élmények" című könyvében található.
Ennek a mennyiségnek kb. a harmadát készítettem el.
HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:
2-4 szelet sertéskaraj
1 dl olaj a sütéshez
só, őrölt bors
a raguhoz:
1 db piros színű paprika
1 db zöld, hegyes-erős paprika
1 db paradicsom vagy 6-8 db koktélparadicsom
1 db paradicsom vagy 6-8 db koktélparadicsom
1 db vöröshagyma
50 g húsos szalonna
80 g debreceni kolbász
1 evőkanál olaj
só, őrölt bors, őrölt pirospaprika
ELKÉSZÍTÉS:
1. A zöldségeket feldaraboljuk.
A felkockázott hagymát és szalonnát, valamint a felkarikázott debreceni kolbászt kevés olajon enyhén megpirítjuk.
2. Hozzáadjuk a feldarabolt, paprikát és paradicsomot. Fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával.
Kevés vizet (attól függően mennyire szeretnénk szaftosan) öntünk alá és elkezdjük párolni.
3. Eközben a hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés forró olajban mindkét oldalát kisütjük.
A szeleteket beletesszük a raguhoz és még kb. 8-10 percig együtt pároljuk.
Tetszőleges körettel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése