DEBRECENI SERTÉSBORDA




A recept "Tolnai Kálmán: Konyhák, ételek, élmények" című könyvében található.




Ennek a mennyiségnek kb. a harmadát készítettem el.


HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:

2-4 szelet sertéskaraj
1 dl olaj a sütéshez
só, őrölt bors

a raguhoz:
1 db piros színű paprika
1 db zöld, hegyes-erős paprika
1 db paradicsom vagy 6-8 db koktélparadicsom
1 db vöröshagyma
50 g húsos szalonna
80 g debreceni kolbász
1 evőkanál olaj
só, őrölt bors, őrölt pirospaprika


ELKÉSZÍTÉS:

1. A zöldségeket feldaraboljuk.

A felkockázott hagymát és szalonnát, valamint a felkarikázott debreceni kolbászt kevés olajon enyhén megpirítjuk.


2. Hozzáadjuk a feldarabolt, paprikát és paradicsomot. Fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával. 
Kevés vizet (attól függően mennyire szeretnénk szaftosan) öntünk alá és elkezdjük párolni.

3. Eközben a hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés forró olajban mindkét oldalát kisütjük.

A szeleteket beletesszük a raguhoz és még kb. 8-10 percig együtt pároljuk.


Tetszőleges körettel tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések