FRISS SAJTTAL TÖLTÖTT RÉTESRUDACSKÁK
A recept a Youtube-on található.
Annyit változtattam rajta, hogy nem fetát, hanem ricottát használtam és szezámmag híján lenmagot szórtam rá.
Tovább a fele mennyiséget készítettem el, mint a videón van.
https://www.youtube.com/watch?v=eYjbN_FVPl4&list=PL7WCLuDmshCQ-ylLXcXt-YtO7gKpxvDUe&index=36&t=285s
HOZZÁVALÓK 15 DB-HOZ:
a kenőhöz:
1 evőkanál liszt
3 evőkanál olaj
3-4 evőkanál vízá
csipet só
3 db réteslap
a töltelékhez:
250 g ricotta v. feta sajt
a rudacskák lekenéséhez:
1 db tojás
1 evőkanál olaj
a tepsibe:
kb. 60 ml buborékos ásványvíz (ennek hiányában sima víz)
a tetejére:
1-2 evőkanál szezámmag v. lenmag
ELKÉSZÍTÉS:
1. A kenőhöz a vizet, a lisztet, az olajat és a csipet sót csomómentesre keverjük.
2. Kiterítünk 1 db réteslapot, ecsettel megkenjük a lisztes olajos folyadékkal, majd a réteslap alját felhajtjuk kb. 2-2,5 cm szélességben.
3. A sáv közepére jobbról balra haladva ricottát v. fetát kanalazunk, majd alulról feltekerjük.
4. A tekercset felvágjuk kb. 2 cm-es darabokra.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd lekenjük olajos tojással és megszórjuk a maggal.
A vizet egyenletesen beleöntjük az tepsi tepsi aljába. Ne tocsogjanak benne a darabok, mert akkor elázik, csak éppenhogy löttyintsünk alá!!!
5. Előmelegített sütőben 200 fokon - nem légkeveréssel - sütjük, míg a teteje szép piros lesz.
Azon melegében fogyasztjuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése