FRISS SAJTTAL TÖLTÖTT RÉTESRUDACSKÁK




A recept a Youtube-on található.

Annyit változtattam rajta, hogy nem fetát, hanem ricottát használtam és szezámmag híján lenmagot szórtam rá.

Tovább a fele mennyiséget készítettem el, mint a videón van.


https://www.youtube.com/watch?v=eYjbN_FVPl4&list=PL7WCLuDmshCQ-ylLXcXt-YtO7gKpxvDUe&index=36&t=285s




HOZZÁVALÓK 15 DB-HOZ:

a kenőhöz:

1 evőkanál liszt
3 evőkanál olaj
3-4 evőkanál vízá
csipet só

3 db réteslap

a töltelékhez:

250 g ricotta v. feta sajt

a rudacskák lekenéséhez:

1 db tojás
1 evőkanál olaj

a tepsibe: 

kb. 60 ml buborékos ásványvíz (ennek hiányában sima víz)

a tetejére:

1-2 evőkanál szezámmag v. lenmag


ELKÉSZÍTÉS:

1. A kenőhöz a vizet, a lisztet, az olajat és a csipet sót csomómentesre keverjük.



2. Kiterítünk 1 db réteslapot, ecsettel megkenjük a lisztes olajos folyadékkal, majd a réteslap alját felhajtjuk kb. 2-2,5 cm szélességben.


3. A sáv közepére jobbról balra haladva ricottát v. fetát kanalazunk, majd alulról feltekerjük.



4. A tekercset felvágjuk kb. 2 cm-es darabokra.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd lekenjük olajos tojással és megszórjuk a maggal.

A vizet egyenletesen beleöntjük az tepsi tepsi aljába. Ne tocsogjanak benne a darabok, mert akkor elázik, csak éppenhogy löttyintsünk alá!!!



5. Előmelegített sütőben 200 fokon - nem légkeveréssel - sütjük, míg a teteje szép piros lesz.

Azon melegében fogyasztjuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések