BAKONYI CSIRKE
A recept a "Terülj, terülj asztalkám..." című könyvben található.
A megadott mennyiségnek kb. ötödét készítettem el.
HOZZÁVALÓK 3 ADAGRA:
400 g csirkemell vagy combilé
50 g bacon
250 g gomba
1 db piros színű paprika
1 db zöld színű paprika
1 db vöröshagyma
1 evőkanál olaj
1 db közepes paradicsom v. 8-10 db koktélparadicsom
só, őrölt bors, őrölt pirospaprika
a habaráshoz:
2 evőkanál tejföl
2 evőkanál búzaliszt
a galuskához:
250 ml víz vagy tej
1 db tojás
búzaliszt, amennyit felvesz
só
ELKÉSZÍTÉS:
1. A feldarabolt hagymát, szalonnát és csirkét kevés olajon fehéredésig pirítjuk.
2. Fűszerezzük. Felöntjük kb. 2 dl vízzel és fedő alatt, közepes hőfokon, pároljuk kb. 15 percig.
Hozzáadjuk a megtisztított és feldarabolt gombát, paprikát és paradicsomot.
Készre főzzük.
3. A tejfölt és a lisztet kevés vízzel elkeverjük. Hozzáadunk a főzőléből, majd az egésszel besűrítjük a csirkét.
4. A galuskához a tojást, a vizet / tejet és a sót simára dolgozzuk, majd hozzáadunk annyi lisztet, hogy sűrű tésztát kapjunk.
Enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük a galuskát.
A raguval tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése