BAKONYI CSIRKE


A recept a "Terülj, terülj asztalkám..." című könyvben található.



A megadott mennyiségnek kb. ötödét készítettem el.

HOZZÁVALÓK 3 ADAGRA:

400 g csirkemell vagy combilé
50 g bacon
250 g gomba
1 db piros színű paprika
1 db zöld színű paprika
1 db vöröshagyma
1 evőkanál olaj
1 db közepes paradicsom v. 8-10 db koktélparadicsom
só, őrölt bors, őrölt pirospaprika

a habaráshoz:

2 evőkanál tejföl
2 evőkanál búzaliszt

a galuskához:

250 ml víz vagy tej
1 db tojás
búzaliszt, amennyit felvesz

ELKÉSZÍTÉS:

1. A  feldarabolt hagymát, szalonnát és csirkét kevés olajon fehéredésig pirítjuk.


2. Fűszerezzük. Felöntjük kb. 2 dl vízzel és fedő alatt, közepes hőfokon, pároljuk kb. 15 percig.

Hozzáadjuk a megtisztított és feldarabolt gombát, paprikát és paradicsomot.

Készre főzzük.


3. A tejfölt és a lisztet kevés vízzel elkeverjük. Hozzáadunk a főzőléből, majd az egésszel besűrítjük a csirkét.



4. A galuskához a tojást, a vizet / tejet és a sót simára dolgozzuk, majd hozzáadunk annyi lisztet, hogy sűrű tésztát kapjunk.

Enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük a galuskát.



A raguval tálaljuk.

Jó étvágyat!





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések