FEKETE-ERDŐ PIZZA
HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:
a tésztához:
300 g búzaliszt
18 g friss élesztő
1 kávéskanál cukor
1 evőkanál szárított v. két evőkanál friss medvehagyma (elhagyható)
só
langyos víz
a feltéthez:
1 db vöröshagyma
250 g gomba
só, őrölt bors, őrölt pirospaprika
2 evőkanál víz
1 evőkanál olaj
továbbá:
2*1 evőkanál tejföl
2*3 szelet Fekete-erdei sonka
2*3 karika mozzarella (száraz)
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, kevés sót és a medvehagymát összekeverjük.
Hozzáöntjük az enyhén, cukros vízben felfuttatott élesztőt. Annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon. Alaposan átgyúrjuk. Meleg helyen kelesztjük kb. 30 percet.
2. Amíg kel a tészta, kevés olajon enyhén megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát.
Hozzáadjuk a megpucolt, feldarabolt gombát. Fűszerezzük. Aláöntünk kb. 2 evőkanál vizet és alacsony hőfokon, fedő alatt pároljuk kb. 20 percet.
3. A tésztát kétfelé vesszük. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 4-5 mm vékonyra.
Villával megszurkáljuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és a meleg tűzhelyen (ennek hiányában meleg helyen letakarva) még kelesztjük kb. 10 percig.
4. Előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - 10 percig sütjük.
Kivesszük. Megkenjük 1 evőkanál tejföllel. Rátesszük a gomba felét, majd Egy sor sonkát mellé egy sor mozzarellát teszünk.
Figyeljünk, hogy a sajt ne fedje a sonkát, hogy rendesen átsüljön!
5. Visszatoljuk a sütőbe és még 10 percig sütjük, míg a sonka és a sajt megsül.
Azon melegében tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése