TEJSZÍNES-ZÖLDBORSÓS-RIZSES CSIRKEMELL




Az étel a "Családi étlap: 691 recept jó étvággyal, egészségesen" című könyvben található.



Annyit változtattam rajta, hogy én a rizst is belefőztem.

HOZZÁVALÓK 2-3 ADAGRA:

300 g csirkemell
150 g (szárazon) fehér rizs
200 g zsenge zöldborsó
200 ml főzőtejszín
300 ml húsleves v. víz
2 evőkanál petrezselyem
1 evőkanál olaj
só, őrölt bors

ELKÉSZÍTÉS:

1. A húst feldaraboljuk, kevés olajon fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a rizst, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük annyi levessel v. vízzel ami ellepi és lefedve közepes hőfokon pároljuk, míg beszívja a folyadékot.

Vigyázzunk, le ne égjen!



2. Amikor a folyadékot beszívta a rizs, hozzáadjuk a zöldborsót, a petrezselymet és a főzőtejszínt.
Alaposan átkeverjük, majd alacsony hőfokon fedő alatt puhára főzzük.

Néha keverjük át és szükség esetén még kevés húslevest vagy vizet öntsünk rá.

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések