SZERB GOMBÁS RIZS
A recept "Tolnai Kálmán: Konyhák, ételek, élmények" című könyvében található.
A recepthez képest kb. a fele mennyiséget készítettem.
HOZZÁVALÓK 2-3 ADAGRA:
200 g gomba
1 db paradicsom vagy 6-8 db koktélparadicsom
1 db hegyes-erős, zöld paprika
1 db vöröshagyma
120 g (szárazon) rizs (nálam barna)
kb. 500 ml húsleves
1 evőkanál olaj
só, őrölt bors, őrölt kömény, őrölt pirospaprika, majoranna
ELKÉSZÍTÉS:
1. A zöldségeket alaposan megmossuk, feldaraboljuk. (A gombát megpucoljuk.)
2. Kevés olajon enyhén megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a gombát. Együtt pároljuk kb. 4-5 percig. Beletesszük a paradicsomot, a zöld paprikát és a rizst.
Fűszerezzük, felöntjük a húslevessel, majd közepes hőfokon puhára pároljuk.
Szükség esetén, pótoljuk a folyadékot!
Önmagában, vagy rántott / sült hús / fasírt mellé tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése