SZERB GOMBÁS RIZS




A recept "Tolnai Kálmán: Konyhák, ételek, élmények" című könyvében található.



A recepthez képest kb. a fele mennyiséget készítettem.

HOZZÁVALÓK 2-3 ADAGRA:

200 g gomba
1 db paradicsom vagy 6-8 db koktélparadicsom
1 db hegyes-erős, zöld paprika
1 db vöröshagyma
120 g (szárazon) rizs (nálam barna)
kb. 500 ml húsleves 
1 evőkanál olaj
só, őrölt bors, őrölt kömény, őrölt pirospaprika, majoranna


ELKÉSZÍTÉS:

1. A zöldségeket alaposan megmossuk, feldaraboljuk. (A gombát megpucoljuk.)


2. Kevés olajon enyhén megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a gombát. Együtt pároljuk kb. 4-5 percig. Beletesszük a paradicsomot, a zöld paprikát és a rizst.
Fűszerezzük, felöntjük a húslevessel, majd közepes hőfokon puhára pároljuk.





Szükség esetén, pótoljuk a folyadékot!

Önmagában, vagy rántott / sült hús / fasírt mellé tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések