FOKHAGYMÁS CSIRKE




Az étel a "Receptlexikon: Közép-Európa konyhája" című kiadványban, az "Erdélyi ételek" című részben található.




HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:

400 g csirkemell v. combfilé
só, őrölt bors
1 dl olaj a sütéshez 

a mártáshoz:

4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál liszt
2 dl tejföl
csipet só


ELKÉSZÍTÉS:

1. A csirkemellet v. csirkecombot kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, nem bő, forró olajban mindkét oldalát átsütjük. Félretesszük.


2. A mártáshoz a sütőolajból 1 evőkanálnyit beleteszünk egy serpenyőbe, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket és átforraljuk. Ne pirítsuk meg!

Besűrítjük víz, tejföl és liszt csomómentesre kevert elegyével. Beletesszük a hússzeleteket, majd átforraljuk kb. 3-4 percre.



Főtt rizzsel vagy párolt zöldbabbal, esetleg zöldbabfőzelékkel tálaljuk.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések