FOKHAGYMÁS CSIRKE
Az étel a "Receptlexikon: Közép-Európa konyhája" című kiadványban, az "Erdélyi ételek" című részben található.
HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:
400 g csirkemell v. combfilé
só, őrölt bors
1 dl olaj a sütéshez
a mártáshoz:
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál liszt
2 dl tejföl
csipet só
ELKÉSZÍTÉS:
1. A csirkemellet v. csirkecombot kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, nem bő, forró olajban mindkét oldalát átsütjük. Félretesszük.
2. A mártáshoz a sütőolajból 1 evőkanálnyit beleteszünk egy serpenyőbe, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket és átforraljuk. Ne pirítsuk meg!
Besűrítjük víz, tejföl és liszt csomómentesre kevert elegyével. Beletesszük a hússzeleteket, majd átforraljuk kb. 3-4 percre.
Főtt rizzsel vagy párolt zöldbabbal, esetleg zöldbabfőzelékkel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése