ALFÖLDI TARHONYALEVES




A leves a "Terülj, terülj asztalkám..." című könyvben található.



HOZZÁVALÓK 3 ADAGRA:

50 g húsos szalonna
1 db burgonya
1 db vöröshagyma
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
200 g zeller
1 db paradicsom
1 db piros színű paprika
1 evőkanál olaj
1,3 dl húsleves
100 g (szárazon) tarhonya


ELKÉSZÍTÉS:

1. Kevés olajon enyhén megpirítjuk a feldarabolt hagymát és szalonnát.


2. Hozzáadjuk a megmosott, megpucolt, feldarabolt zöldségeket a paprika és paradicsom kivételével.

Fűszerezzük, felöntjük a húslevessel és közepes hőfokon, fedő alatt pároljuk kb. 15 percig.



3. Kevés olajon hevített serpenyőben megpirítjuk a tarhonyát.


Beleöntjük a levesbe, hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot, majd készre főzzük.

Azon melegében tálaljuk.

Jó étvágyat.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések