ALFÖLDI TARHONYALEVES
A leves a "Terülj, terülj asztalkám..." című könyvben található.
HOZZÁVALÓK 3 ADAGRA:
50 g húsos szalonna
1 db burgonya
1 db vöröshagyma
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
200 g zeller
1 db paradicsom
1 db piros színű paprika
1 evőkanál olaj
1,3 dl húsleves
só
100 g (szárazon) tarhonya
ELKÉSZÍTÉS:
1. Kevés olajon enyhén megpirítjuk a feldarabolt hagymát és szalonnát.
2. Hozzáadjuk a megmosott, megpucolt, feldarabolt zöldségeket a paprika és paradicsom kivételével.
Fűszerezzük, felöntjük a húslevessel és közepes hőfokon, fedő alatt pároljuk kb. 15 percig.
3. Kevés olajon hevített serpenyőben megpirítjuk a tarhonyát.
Beleöntjük a levesbe, hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot, majd készre főzzük.
Azon melegében tálaljuk.
Jó étvágyat.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése