TEJFÖLPISKÓTA (lekvárral töltve)











 A recept "F. Nagy Angéla: Különleges konyha" című könyvében található.



 Annyit változtattam rajta, hogy én 37*17 cm, 5 cm mély formában sütöttem, valamint fele mennyiségű porcukrot használtam.

HOZZÁVALÓK 1 db 20*40 cm-es formához:

3 db tojás
25 dkg porcukor
30 dkg rétesliszt
3 dl tejföl
1 csomag sütőpor
csipet só

a tepsi kikenéséhez vaj és kb. 1 evőkanál liszt

a töltelékhez: kb. 250 g lekvár (bármilyen-nálam feketeribizli)

a tetejére: porcukor


ELKÉSZÍTÉS:

1. A tojásokat a porcukorral és a sütőporral alaposan kikeverjük.


2. Hozzáadjuk a tejfölt. Átkeverjük.


3. Végül beleszitáljuk a réteslisztet és simára dolgozzuk. Vajjal kikent, liszttel szór sütőedénybe öntjük.




4. Előmelegített sütőben 200 fokon - nem légkeveréssel - kb. 20 percet sütjük, tűpróbáig.



Megvárjuk, míg langyos lesz, kiborítjuk, félbevágjuk és megkenjük lekvárral. Megvárjuk, míg kihűl.




A tetejét porcukorral szórjuk meg. Felkockázva tálaljuk.

Frissen is jó, de még finomabb, ha egy fél napra bezárjuk dobozba.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések