TEJFÖLPISKÓTA (lekvárral töltve)
A recept "F. Nagy Angéla: Különleges konyha" című könyvében található.
Annyit változtattam rajta, hogy én 37*17 cm, 5 cm mély formában sütöttem, valamint fele mennyiségű porcukrot használtam.
HOZZÁVALÓK 1 db 20*40 cm-es formához:
3 db tojás
25 dkg porcukor
25 dkg porcukor
30 dkg rétesliszt
3 dl tejföl
1 csomag sütőpor
csipet só
a tepsi kikenéséhez vaj és kb. 1 evőkanál liszt
a töltelékhez: kb. 250 g lekvár (bármilyen-nálam feketeribizli)
a tetejére: porcukor
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tojásokat a porcukorral és a sütőporral alaposan kikeverjük.
2. Hozzáadjuk a tejfölt. Átkeverjük.
3. Végül beleszitáljuk a réteslisztet és simára dolgozzuk. Vajjal kikent, liszttel szór sütőedénybe öntjük.
4. Előmelegített sütőben 200 fokon - nem légkeveréssel - kb. 20 percet sütjük, tűpróbáig.
Megvárjuk, míg langyos lesz, kiborítjuk, félbevágjuk és megkenjük lekvárral. Megvárjuk, míg kihűl.
A tetejét porcukorral szórjuk meg. Felkockázva tálaljuk.
Frissen is jó, de még finomabb, ha egy fél napra bezárjuk dobozba.
Frissen is jó, de még finomabb, ha egy fél napra bezárjuk dobozba.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése