BÁZELI SZALONNÁS SAJTLEVES




A leves az "Egytálételek-Pelle Józsefné válogatott receptjei" című könyvben található.




ELKÉSZÍTÉS:

1. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát. Felöntjük a húslevessel és belekeverjük a petrezselymet.
Főzzük kb. 15 percig.


2. Kevés olajon megpirítjuk a feldarabolt szalonnát. A húst átmenetileg félretesszük.

Az olajba kevés lisztet és vizet öntünk, csomómentesre keverjük, majd beleöntjük a levesbe.

5 percig főzzük, majd egy fazékba leszűrjük.


3. Visszaöntjük a fazékba, beleöntjük a bort és beletesszük a megsütött szalonnát, valamint 1 evőkanál petrezselymet.


Megvárjuk míg felforr a leves. Azon melegében a reszelt sajtot belekeverve v. ráreszelve tálaljuk.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések