BÁZELI SZALONNÁS SAJTLEVES
A leves az "Egytálételek-Pelle Józsefné válogatott receptjei" című könyvben található.
ELKÉSZÍTÉS:
1. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát. Felöntjük a húslevessel és belekeverjük a petrezselymet.
Főzzük kb. 15 percig.
2. Kevés olajon megpirítjuk a feldarabolt szalonnát. A húst átmenetileg félretesszük.
Az olajba kevés lisztet és vizet öntünk, csomómentesre keverjük, majd beleöntjük a levesbe.
5 percig főzzük, majd egy fazékba leszűrjük.
3. Visszaöntjük a fazékba, beleöntjük a bort és beletesszük a megsütött szalonnát, valamint 1 evőkanál petrezselymet.
Megvárjuk míg felforr a leves. Azon melegében a reszelt sajtot belekeverve v. ráreszelve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése